Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kii­tok­sen ar­vois­ta toi­min­taa

Käden ojentaminen hätää kärsivälle on aina myös kannanotto sotaa vastaan.

Suomessa on vallalla hieno ilmiö, sillä yksityisten suomalaisten auttamisenhalu on nyt poikkeuksellisen runsasta. Tavara-apua ja rahalahjoituksia ukrainalaisten avuksi annetaan spontaanisti ja pyyteettömästi.

Toki aina löytyy yksittäisiä soraääniä, joiden mielestä omaisuutensa matkalaukkuun pakanneille ja sotaa paenneille ei pidä tarjota mitään ylimääräistä hupia ja viihdykettä, mitä ei kaikille kotimaan kansalaisillekin ilmaiseksi jaella. Harmillista on sekin, että osa ihmisistä on tulkinnut avun antamisen mahdollisuudeksi tyhjentää varastot jätetavarasta, sillä myös likaisia, homeisia ja rikkinäisiä lahjoituksia on keräyspaikoille ilmestynyt.

Onneksi suuri enemmistö kuitenkin ymmärtää pakolaisten kokeman todellisen hädän, jolta on vaikea ummistaa silmiään Butshan kuvien jälkeen.

Kansa on ollut avokätinen. SPR:n, Suomen Unicefin, Kirkon Ulkomaanavun ja Pelastakaa lapset -järjestön keräämä avustussumma oli viime viikon lopulla jo 45 miljoonan euron tuntumassa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.