Mainos: Tieto on tuo­re­ta­va­raa. Tutustu Raahen Seutu Digiin 3 kk 10,90 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Kitee ral­lat­te­li kahden pisteen voiton – konkari Sami Par­ta­nen hur­jal­la pe­li­pääl­lä

Teemu Juntunen tuplasi kauden lyötyjen juoksujen määränsä, mutta se ei riittänyt.

Sami Partanen oli kentän kuningas tiistai-iltana. Mies löi viisi ja toi kaksi juoksua. Teemu Juntunen oli pelipäällä. Mies paukautti kunnarin kolmospuolelta. Teemu Juntusen kunnarin jälkeen ei nähty perinteistä soututuuletusta. Jere Achrén. Timo Kallio näyttää, miten pikakiitäjä ottaa hyvän lähdön. Timo Kallio. Tuukka Sarkkinen pelasi vaihteeksi numerolla viisi. Kohta saa Teemu Juntusen kypärä kyytiä kunnarin kunniaksi.
Sami Partanen oli kentän kuningas tiistai-iltana. Mies löi viisi ja toi kaksi juoksua.
Sami Partanen oli kentän kuningas tiistai-iltana. Mies löi viisi ja toi kaksi juoksua.

Pattijoen Urheilijat koki tiistai-illan helteessä kirvelevän tappion Sami Partasen johtamalle Kiteen Pallolle. Vieraat hakivat Raahesta kaksi pistettä lukemin 0-1 (4-4, 5-7).

PattU rakensi kauden ennätysyleisön (1480) edessä valtavasti kolmostilanteita (22), mutta se ei riittänyt kuin papukaijamerkkiin.

Ottelun voiton niittasi lopulta Kiteen kokenut Sami Partanen, joka niittasi toisen jakson kolmannessa vuorossa neljä juoksua kahdella eri lyöntivuorolla. Partanen kyykytti isäntien ulkokenttää olan takaa, eikä raahelaisjoukkue toipunut tästä.

Tällä viikolla 39 vuotta täyttävä Partanen löi ottelussa lopulta viisi ja toi kaksi juoksua. Mies onnistui 13 kertaa 15:stä tilanteesta, joten onnistumisprosentti oli huikea.

– Meidän kannalta oli hurja ottelu. Tuntui, että jos tuolta helteestä päästään ehjänä pois linja-autoon, niin ollaan tyytyväisiä. Kahden pisteen kanssa voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Ottelussa tapahtui kaikkea ihmeellistä. Oma lappu (tilasto) näyttää aika hienolta, ja tuskin on varmaan koskaan ollut tuommoista. Kokonaiskuva oli meillä sellainen ufo ja sekava tästä ottelusta. Ei voi olla kuin tyytyväinen, että tämä meni näin. Huisakka matsi, Kiteen ykköspalkittu "Eko" Partanen kommentoi.

Avausjaksolla pelattiin varsin iloista pesäpalloa. Molemmat loivat runsaasti tilanteita, joten juoksuja olisi voinut olla enemmänkin – varsinkin kotijoukkueella. Kolmostilanteet menivät ensimmäisellä jaksolla isännille 15-7.

Jakson paras oli raahelaisten Teemu Juntunen, joka paitsi löi kunnarin, pelasti myös ulkopelissä vastustajan kunnarin. Kolmoskoppari Juntunen haki Kiteen Valentin Ikosen kolmospuolen läpilyönnin todella nopeasti, joten sillä syntyi ainoastaan yksi juoksu. Juntusen kunnari tyhjään kenttään syntyi täsmälleen samasta paikasta, ja pallo vieri kolmospuolen parkkipaikalle asti.

Juntusen mailasta lähti jo aiemmin yksi tavallinen lyöty juoksu, joten mies tuplasi kauden lyötyjen määränsä kertaheitolla neljään.

Toisella jaksolla jatkettiin käytännössä siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. Tilanteita syntyi ja juoksuja tuli molemmille tasaiseen tahtiin. Kitee tosin sai odotella ensimmäistä juoksuaan kolmanteen vuoropariin asti.

PattUn sisäpeli sen sijaan rullasi alusta asti hyvin. Kotijoukkue kipusi jo kolmen juoksun etumatkalle, kunnes KiPa sai avausjuoksunsa. Niitä tulikin kerralla kaksi, kun Joni Tervo pisti pallon kohti tenniskenttiä. Kunnariin asti se ei aivan kuitenkaan riittänyt.

Hetken päästä koeteltiin toista puolta, kun Partanen löi pallon läpi. Jälleen kahden juoksun arvoisesti. Kitee sai jonkinmoista hurmosta päälle, eikä PattU meinannut saada vuoroa poikki.

Sama mies näytti monipuolisuuttaan vielä samaisessa vuoroparissa, sillä hän onnistui seuraavalla lyöntikierroksella viimeisenä lyöjänä kahdesti; ensin kakkosraja- ja hetken päästä ykkösrajanäpyllä. Tässä vaiheessa näytti, että PattU oli lyöty, eikä mikään onnistunut, kun Kitee lisäsi johtonsa jo neljään juoksuun.

PattU teki puolestaan tasoittavallaan aivan turhia paloja, joten Kiteellä oli suht helppo työ tehdä kolme ristiä.

Neljännessä vuoroparissa Markus Lehtiniemi otettiin jokeripaitaan pienen loukkaantumisen takia. Hänen tilalle ulkopeliin tuli Jari Törmänen.

PattU pystyi rakentamaan sisävuorollaan kirin, kun Marko Nikula pisti pallon takaa läpi, tuloksena oli kaksi juoksua. Mutta siihen se jäikin. Kahdella palolla joukkue vielä yritti, mutta tulosta ei tullut. Näin ollen yli kahden ja puolen tunnin ottelu paketoitiin kiteeläisten voittoon.

– Saatiin se henki, mikä on ollut kadoksissa. Harmittavaa nuo yhteen vuoroon tulleet seitsemän juoksua. Oli vielä mahkut ottaa. Tyhjä olo, mutta tässä ei ole kovin kauaa aikaa murehtia. Pitää jatkaa uudestaan. Nousta suosta ja alkaa miettiä seuraavaa peliä, PattU-pelinjohtaja Juha Karjaluoto arvioi.

PattUn ykköspalkinnon pokkasi jälleen Topi Kosonen. Kakkosena palkittiin Teemu Juntunen.

– Tosi tiukkaa oli ensimmäinen jakso, ja oli hyvä fiilis pelata. Oli meininkiä ja menoa ja monenlaista tapahtui. Eka jakso oli molemmilla otettavissa, ja kovemmalle joukkueelle olisi ollut yksi pinna tarjolla, mutta meistä ei ollut ottajaksi. Kun pallo menee läpi, se syö peliä. Kaverilla oli todella pitkä sisävuoro tuo, missä tekivät seitsemän pinnaa. Eikä saatu kunnon kiriä. Kova oli taistelu, ja väännettiin kaikkemme, Kosonen huokaili.

PattU pelaa seuraavan kerran torstaina. Joukkue matkustaa Koskenkorvan Urheilijoiden vieraaksi Pohjanmaalle. Kossu on pelannut 18 peliä ja kerännyt 24 pistettä. Eli tällä hetkellä raahelaiset pelaavat päivästä toiseen "päävastustajiaan" vastaan.

Kolmen ottelun viikon kruunaa lauantainen vierailu Alajärvelle.