Kivetys kattaa jo kohta Salen edus­tan­kin

Vanhan salen paikalle on kaavoitettu Pyhöjokitalo. Alueen tietyöt ovat vielä kesken. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ne on määrä saada päätökseen lokakuun loppuun mennessä.
Vanhan salen paikalle on kaavoitettu Pyhöjokitalo. Alueen tietyöt ovat vielä kesken. Alkuperäisen suunnitelman mukaan ne on määrä saada päätökseen lokakuun loppuun mennessä.
Kuva: Vesa Joensuu

Pyhäjoen Vanhatien liikennejärjestelyt ovat edenneet Pohjoisharan sillan yli entisen Salen kohdalle. Kiertotiestä on päästy ja kivetys kattaa jo risteysalueen.

Vanhatien korjauksen tilaajan Pohjois-Pohjanmaan Elyn projektipäällikkö Pirkko Ylitalo kertoo, että työmaalla ollaan nyt noin kolme viikkoa myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Viimeiset aikaa vievää viivästykset tulivat siitä, että Salen lähistöllä jouduttiin mittaviin maa-ainesten vaihtoihin.

Ylitalo kertoo, että kaivettaessa ilmeni, että aikoinaan tontilla sijainnut polttoaineen jakelupiste oli jättänyt jälkensä.

– Maata kaivettaessa alkoi tuntua selvää öljyn hajua, Ylitalo kertoo,

Alueelta kuormattiinkin kuutioittain maa-aineksia pois ja tuotiin puhdasta täytemaata tilalle. Alue sijaitsee aivan Pyhäjoen pohjoishaaran tuntumassa.

Liikennejärjestelyt olivat poikkeukselliset kesän ajan, mutta nyt tielinjaa pääsevät jo autot ajamaan. Kevyt liikenne joutuu vielä YIT:n työmaajohtaja Mika Kauppilan mukaan kiertämään.

Salen edusta on pinnoitettu samanlaisella kivetyksellä kuin kunnantalon edustakin. Ylitalo huomauttaa, että maisemat tulevat vielä alueella pehmentymään, kun alueen istutukset saadaan tehtyä.

– Kunnantalon edustan istutusaltaisiin istutetaan pensaita ja puita, samoin tien varrelle.

Kauppisen mukaan Vanhatien varteen tulee muun muassa rauduskoivuja ja mäntyjä. Lisäksi tulee pensasistutuksia.

– Puita päästään istuttamaan vasta lokakuun lopussa.

Kun tieurakka korjaus on tehty Vanhatie siirtyy Elyltä Pyhäjoen kunnan hoidettavaksi ja ylläpidettäväksi.