Mainos: Ter­ve­tu­loa pul­la­kah­vil­le ta­paa­maan leh­den­te­ki­jöi­tä ti 24.5. klo 12-14 Raahen Seutuun (Fell­ma­nin­puis­to­ka­tu 4). Pai­kal­la myös opas­tus­ta di­gi­tuot­tei­dem­me käyt­töön.

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kohti kes­tä­väm­pää lii­ke­toi­min­taa

LUKIJALTA Termit vastuullisuus ja ESG ovat keskeisessä roolissa julkisessa sekä yrityksissä käytävässä keskustelussa tällä hetkellä. Mitä vastuullisuus ja ESG tarkoittavat yrityksille ja miten ne tulisi huomioida yrityksen toimintaa suunniteltaessa?

Kestävään kasvuun liittyvät toimet, kuten esimerkiksi hiilipäästöjen vähentäminen, viittaavat ESG:ssä kirjaimeen E (environment) eli ympäristöön. Myös S (social) ja G (governmental) ovat tärkeitä kestävän kehityksen alueita. Millä tavoin yrityksen toiminta suhtautuu ympärillä olevaan yhteiskuntaan ja miten yritys noudattaa yhteiskunnan luomia sääntöjä, vaikuttaa siihen, miten sijoittajat, rahoittajat sekä asiakkaat yritykseen suhtautuvat. Esimerkkeinä työntekijöiden tasavertainen kohtelu ja yrityksen toiminta suhteessa toimialan yleiseen lainsäädäntöön.