Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Ko­lum­ni: Dro­nel­la ja suu­ren­nus­la­sil­la

Kolumni

Luottamushenkilö tarvitsee monenlaisia työkaluja ja taitoja kyetäkseen tekemään päätöksiä, joilla on suoria vaikutuksia yksittäisen ihmisen, juuri sinun ja minun, elämään. Samaan aikaan on hahmotettava se kuuluisa “iso kuva”, joka poliittisessa keskustelussa monesti mainitaan.

Päättäjällä täytyy siis olla kykyä hahmottaa suuria kokonaisuuksia: kotikunnan talous ja sen kehittäminen, koulutus ja päivähoito, maankäyttö ja kaavoitus, kulttuuri ja vapaa-aika, ympäristö ja luonto, elinvoiman kehittäminen. On kuin katsoisi dronen tallentamaa monikerroksista kuvaa yläilmoista. On osattava tulkita maisemaa. Näyttääkö kaikkialla tasapainoiselta mäkineen ja mutkineen? Onko jossain korjattavaa? Missä on mahdollisuuksia muuttaa maisemaa suotuisampaan suuntaan, mitä se vaikuttaa toisaalle ja missä piilevät kuopat, joihin saattaa kompastua?

Maisemaan on kuitenkin myös osattava zoomata oikeisiin kohtiin ja riittävän lähelle, nähdä epäkurantit kuprut ja kokonaisuutta särkevät pienetkin kuopat.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.