Kolumni

Kolumni: Huhupuheita kentän laidalla

Pesäpallokausi pistetään miesten Superpesiksen osalta pakettiin ensi viikonloppuna. Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila ovat kuulemma tarjonneet varsin viihdyttävät finaalit.

Itse en ole juuri ehtinyt pesiskauden huipennusta katsomaan, eikä ole mitään väliä kumpi voittaa. Yksi peli on tullut ilmaiskanavilta, mikä on herättänyt monessa pesisseuraajassa närää. Kai sen joku viisas on laskenut, että ei kannata näyttää kaikkia finaaliotteluita ilmaiseksi. Eihän sitä maksupakettia muuten tilaisi kukaan.

Tuskinpa ensi viikonlopunkaan peli/pelit näkyvät maksuttomasti, mikä on ihan ymmärrettävää.

Pattijoella pelit pantiin pakettiin jo aikaa sitten, mutta syksy on perinteisesti huhujen aikaa. Kuten uutisoimme viime viikolla, Severi Piispanen on käytännössä varmuudella PattUn pelaaja. Mutta ketkä ovat kaksi muuta, joiden kanssa seura on tehnyt jo sopimuksen? He eivät ole ilmeisesti tähtistatuksen omaavia pesäpalloilijoita, mutta sellainenkin saattaa vielä uida raahelaisten haaviin.

Sami Haapakoski ja Tuomas Jussila on yhdistetty PattUun jo monena syksynä, mutta vielä herrat eivät ole palanneet raahelaisjoukkueeseen. Haapakosken ura saattaa olla ohi, mutta Jussila jatkaa pelejään myös ensi kaudella.

Itse veikkaan, että Jussila pelaa tulevana kesänä Kempeleen Kirin paidassa. Ja tämä on ihan oma veikkaukseni, eikä sisällä mitään totuuspohjaa. Jussila opiskelee talven Oulussa, joten jos KeKi on löytänyt jonkun sponsoroimaan Jussilan palkan, on Sarkkirannassa pelaaminen varsin looginen yhtälö.

Piispanen on linjapelaaja, joten nyt PattUlla alkaa olla tungosta sille osastolle. Jos Jussila tai Haapakoski päättäisi vielä siirtyä Raaheen, pitäisi jostakin polttolinjapelaajasta koittaa hioa etukentän miestä. Sinänsä positiivinen ongelma, mutta edelleenkään en jaksa uskoa, että PattU hankkii enää vahvistusta sille osastolle Piispasen jälkeen.

Yksi mielenkiintoinen vonkale siirtomarkkinoilla on Joensuun Mailan Juha Niemi, joka ei ilmeisesti jatka mestaruutta puolustavassa joukkueessa. Taitaa olla kuitenkin liian kallis mies monelle joukkueelle. Varmasti hän kelpaisi myös PattUlle, mutta toisaalta Juuso Keski-Koukkari tulee ottamaan jokeripaidassa ison loikan ensi kaudella.

Jos PattU hankkisi lyöjäjokerin, olisi pelaajasopimus olemassa käytännössä kolmen lyöjäjokerin kanssa. Eli tämä yhtälö vaikuttaa hyvin epätodennäköseltä. Toisaalta juoksuja pitäisi pystyä tekemään tätä kesää enemmän, joten jotain on tapahduttava. Veikkaan kuitenkin, että PattU luottaa edelleen Keski-Koukkariin ja Jari Törmäseen.

Huhuja on kiva seurailla. Ne ovat usein pesissyksyn suola.

Toni Länkinen