Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ko­lum­ni: Ta­pah­tu­ma­ri­kas Raahen kesä

Merellisessä Raahessamme on tänäkin suvena nähty ja koettu satoja erilaisia tapahtumia. Olemme nauttineet kesäteatterista, Pekanpäivien ja Meripäivien markkina- ja kulttuuriannista sekä monipuolisista musiikkiesityksistä sekä tietysti urheilutapahtumista.

Välillä ohjelmisto on tuntunut vähän liiankin monipuoliselta, kun moni kiinnostava tilaisuus on ollut harmillisesti yhtä aikaa. Valinnan tekeminen on ollut välillä lähes mahdoton tehtävä. Mutta parempi runsas ja monipuolinen tapahtumien kirjo kuin ei tapahtumia lainkaan.

Täytyy vain nostaa hattua ja kiittää kaikkia niitä yrityksiä, yhdistyksiä ja järjestöjä talkoolaisineen, jotka ovat meille nämä upeat kokemukset tänäkin kesänä mahdollistaneet. Suomi 100 vuotta hengessä ’Yhdessä’ on tehty paljon ja tullaan vielä tekemään.

Onhan Rantajatsit, nuorten järjestämä Sulatto, Pekanpimiät, Taiteiden yö, venetsialaiset, Härkäjuhlat ja niin edelleen vielä edessäpäin. Ammennetaan näistä kotiseutumme unohtumattomista kesätapahtumista energiaa ja voimaa syksyn pimeneviin iltoihin ja arjen haasteisiin.

Lämmöstä ja auringosta huolimatta parin viikon päästä alkavat koulut. Koulutien turvallisuudesta meillä ei ole varaa tinkiä. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on vihdoinkin käynnistänyt tie- ja rakennussuunnitelman laatimisen kantatielle 88 Palokyläntien ja Oravantien liittymäalueelle, jonne kevyen liikenteen alikulkua on odotettu jo liian kauan.

Olkijoelle ja Jokelaan tarvitaan myös pienten koululaisten liikenneturvallisuuden parantamiseksi pyörätiet. Kyläläiset ovat olleet hankkeissa aktiivisia ja tarjonneet myös talkooapua, jotta mutkaisten ja kapeiden ajoteiden vaaran paikat saadaan korjattua.

Nämä hankkeet ovat tarpeellisia ja kiireellisiä, eivätkä saa olla rahasta kiinni. Pieni ihminen on mittaamattoman arvokas ja meidän päättäjien tehtävä on huolehtia siitä, että koulumatkat ovat kaikkialla kunnassamme mahdollisimman turvallisia kulkea. Ja meistä jokainen auton ratin takana muistanee olla erityisen valppaana ja hiljentää ajoissa näin koulujen alkaessa ja iltojen pimetessä.