Kosonen kentän kunkku – Kossu kaatui hel­tees­sä

PattU vankisti asemiaan pudotuspelitaistelussa.

Pattijoen Urheilijat jatkoi torstaina vakuuttavia otteitaan. Kentän kuningas oli jälleen Topi Kosonen (oik.). Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat Pattijoen Urheilijat - Koskenkorvan Urheilijat
Pattijoen Urheilijat jatkoi torstaina vakuuttavia otteitaan. Kentän kuningas oli jälleen Topi Kosonen (oik.).
Pattijoen Urheilijat jatkoi torstaina vakuuttavia otteitaan. Kentän kuningas oli jälleen Topi Kosonen (oik.).
Kuva: Toni Länkinen

Pattijoen Urheilijat otti helteisessä torstai-illassa rutiinivoiton sarjataulukon häntäpäähän juuttuneesta Koskenkorvan Urheilijoista. Lukemat kirjattiin kotijoukkueelle 2-0 (4-2, 6-0).

Ottelun ratkaisija oli jälleen sisällä ja ulkona upean ottelun pelannut Topi Kosonen. 37-vuotias PattU-lukkari löi ottelussa seitsemän (2+5) juoksua ja toi neljä. Kososen rautainen vire lupaa hyvää raahelaisjoukkueelle loppukesää ajatellen, sillä mies dominoi tällä hetkellä kentällä miten tahtoo.

PattU on hävinnyt heinäkuussa vain yhden ottelun ja voittanut seitsemän. Nyt joukkue on viiden ottelun voittoputkessa ja matkalla kohti pudotuspelejä. Iso tekijä tähän on juuri Kososen huikea vire.

– Kaksi hyvää kakkosrajaleikkuria sain ruutuun. Molemmat meni tällä kertaa läpi. Tosi hyvää ulkopeliä meiltä. Kaverilla oli vain kahdeksan kolmostilannetta. Tosi hyvä ulkopeli antoi meille paljon tänään, sadan prosentin sisäpelitehoilla pelannut Kosonen arvioi.

PattU teki Kossua vastaan juuri sen mitä tarvitsi. Toisaalta pohjalaiset olivat myös vieraskoreita, sillä sen verran paljon lahjoja irtosi raahelaisjoukkueelle. Hyvänä esimerkkinä tästä oli PattUn ensimmäinen juoksu. Juuso Keski-Koukkarin lyönti ei ollut merkattu, mutta kotipesässä pudotettiin maila ja Kosonen irtosi kolmoselta. Keski-Koukkarin lyönti meni suoraan kopparille, joka pudotti kopin. Näin ollen PattU sai ilmaisen johtoaseman ja sitä kautta pelin haltuun.

Avausjakson kolmostilanteet menivät isännille 10-4, mutta KoU sinnitteli jonkin aikaa 2-2 -tasatilanteessa. PattU kuitenkin takoi rutiinilla pari tarvittavaa juoksua ja jaksovoiton itselleen.

Toisen jakson alussa esiin nousi Topi Kosonen. Juuri jatkosopimuksen PattUn kanssa solminut konkari pisti kakkosrajaleikkurilla pallon maisemiin ja kiersi kunnarin.

Tässä vaiheessa Kossun selkäranka napsahti ja kotijoukkue sai mennä menojaan.

Kosonen uusi temppunsa neljännessä vuoroparissa ja kiersi kentän toistamiseen. Näin ollen kaikki isäntien toisen jakson juoksut syntyivät Kososen mailasta.

Jälkimmäinen kunnari oli miehelle jo kauden viides.

Sää oli todella kuuma, mikä näkyi ykköspalkitun mielestä myös pelaajien otteissa.

– Vaikka oli lyöntikeli, meinasi jätkätkin vähän pehmetä. Tuntui ainakin itsestä välillä siltä, Kosonen myönsi.

PattU pelaa seuraavan kerran sunnuntaina, kun se taivaltaa pitkän matkan Imatralle. Sieltäkin pistepotin on kartuttava, mikäli joukkue haluaa taistella vielä jopa runkosarjan viidennestä sijasta.

– Sisäpelissä on varmasti parannettavaa, mutta todella tyytyväinen pitää olla. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan sunnuntaina Imatralle, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski totesi.

PattU-KoU 2-0 (4-2, 6-0)

PattU: Topi Kosonen 2+5/3, Miikka Matikka 2/0, Juuso Keski-Koukkari 1/0, Jere Achren 0/3, Paavo Pelto 0/1, Jari Törmänen 0/1, Timo Kallio 0/1.

KoU: Patrik Wahlsten 1/0, Ville-Veikko Olli 1/0, Veli-Pekka Yli-Hirvelä 0/1, Anttoni Jakobsson 0/1

Kolmostilanteet: 23-8

Juttua päivitetty 25.7. kello 20.30 Kososen ja Haapakosken kommenteilla.