Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ko­ti­seu­tu­rak­kaus tuo JP:n kei­kal­le Raa­he­sa­liin

– Olen varautunut siihen, että koko vuosi menee tällä alalla penkin alle. Kaikki mitä tänä vuonna tulee, on plussaa, JP Leppäluoto sanoo.
– Olen varautunut siihen, että koko vuosi menee tällä alalla penkin alle. Kaikki mitä tänä vuonna tulee, on plussaa, JP Leppäluoto sanoo.
Kuva: Jaakko Manninen

Raahelaislähtöinen muusikko JP Leppäluoto piristää koronan kuivattamaa Raahen kulttuuritarjontaa livekeikalla ensi sunnuntaina.

Konsertti striimataan Raahesalista sunnuntaina 4. huhtikuuta kello 20.

– Konsertti tehdään vilpittömästi kotiseuturakkaudesta. Jotakin pitää tapahtuma meidän alalla ja Raahessa ja raahelaisille – ja sitä kautta muille. Kaupunki tuli loistavasti vastaan, mahdollisti tuotannon ja antoi Raahesalin käyttöömme, JP iloitsee.

Raahesali on hänelle merkityksellinen paikka. Siellä on koettu monet hienot hetket muun muassa Raskasta Joulua -kokoonpanon kanssa.

– Raahesali on mahdollistanut järjettömän määrän hienoja juttuja. Siellä järjestettiin ensimmäinen Raskasta Joulua -salikeikka ja epäiltiin, että mahtaakohan tämmöinen musiikki toimia konserttisaleissa. Tajuttiin, että juuri saleissa tämä toimii. Raahesali on minulle Suomen rakkain sali, siellä on myös vietetty lasten kevätjuhlia, joten tunnearvoa sillä on paljon.

Keikalle JP joukkueineen lähtee kerta kaikkiaan täydessä sotisovassa. Keikkabussi on vuokrattu ja vaikka kyseessä on vain pistokeikka Raaheen, lähtee mies todella mielissään matkaan.

– Tällä bändillä ei ole tehty vastaavaa. On käyty Oulussa ja Hankasalmellakin kaksi kertaa, mutta ei Raahessa. Paine päästä keikkareissuun on myös kova. Kyllähän tässä seinät alkavat kaatua päälle.

Kun pahimmasta koronajärkytyksestä vuosi sitten selvittiin, alkoi moni artisti ottaa digiloikkaa.

– Striimejä ei voi painaa tulemaan kovin tiheään. Neljä kertaa vuodessa on aika lailla maksimi. Yksi striimi vastaa aina yhtä kiertuetta, JP tuumaa.

Sellaista ajatusta, että "esiinnytään aivan kuin paikalla olisi elävä yleisö", JP bändeineen pyrkii välttämään. Keikkatilanne pyritään tekemään tavallista rennommaksi ja intiimimmäksi. Nyt ei tarvitse esiintyä takariviä myöten, vaan kaikki katsojat ja kuulijat ovat nyt eturivissä.

Konsertissa kuullaan Raahessa synnytettyä musiikkia, Charonia, Harmajaa ja JP:n uusinta tuotantoa.

– Kun Charonin kappaleita purettiin osiin ja mietittiin mitä niille bändin kanssa tehdään, tajusin millä vilpittömyydellä olen ne kappaleet tehnyt. Muistin hyvin jokaisen synnytysvaiheen. Nyt kun teen uutta musiikkia, kumarran samalla menneeseen eli mennyt ruokkii tätä päivää ja pystyn ammentamaan samaa vilpittömyyttä sieltä.

JP Leppäluoto: Livestriimi Raahesalista su 4.4. klo 20. Katsottavissa Raahen Seudun verkkosivulta ja Facebookissa. Lipun ostaminen striimiin on vapaaehtoista, mutta jos ostat lipun, tuet samalla kulttuurialaa näinä haastavina korona-aikoina. https://holvi.com/shop/jpleppaluoto/