Kouvola juhli Raa­hes­sa

Kahden kovan ulkopelijoukkueen taistelussa ei mässäilty juoksuilla.

Juho Hacklin oli jälleen pelipäällä, kun Kouvola haki Raahesta vierasvoiton. PattUn ulkopeli oli kohtalaisen hyvää, mutta sisäpelissä tilanteet jäivät vähiin. PattUn ulkopeli oli kohtalaisen hyvää, mutta sisäpelissä tilanteet jäivät vähiin. Tässä syntyi kotijoukkueen avausjakson ainoa juoksu. Topi Kososellakaan ei ollut torstaina paras pelipäivä. Tomi Kaisto teki loukkaantumisen jälkeen paluun kokoonpanoon.
Juho Hacklin oli jälleen pelipäällä, kun Kouvola haki Raahesta vierasvoiton.
Juho Hacklin oli jälleen pelipäällä, kun Kouvola haki Raahesta vierasvoiton.
Kuva: Toni Länkinen

Kouvolan Pallonlyöjät voitti kahden kovan ulkopelijoukkueen taistelun torstaina Raahessa. Isäntäjoukkue Pattiojen Urheilijat joutui nöyrtymään niukasti lukemin 0-2 (1-2, 1-3).

PattU teki jonkin verran virheitä, jotka edesauttoivat Koplan tilanteiden rakentelua. Kovaa joukkuetta vastaan virheisiin ei ole varaa, mikäli haluaa taistella pisteistä.

Ottelun lopputulos tarkoitti sitä, että KPL nousi hengittämään kärkikaksikon niskaan. PattU puolestaan säilytti tappiosta huolimatta kuudennen sijansa, mutta viides sija vaikuttaa karkaavan. Takana hätyyttelee Seinäjoen JymyJussit, joka on pelannut ottelun vähemmän ja ero on vain yksi piste.

Puolipilvisen illan hahmo oli vierasjoukkueen kokenut Matti Latvala. Marraskuussa 36 vuotta täyttävä kakkosvahti löysi reikiä raahelaisten ulkokentästä riittävän määrän. Kaikkiaan ykköspalkitun Latvalan mailasta syntyi neljä juoksua, eli yhtä vaille kaikki.

– Ihan hyvä peli sattui itselle. Tänään sattui tilanteet tulemaan aika voimakkaasti tuohon meikäläisen kohdalle, Latvala arvioi.

PattU sai ottelussa aikaan vain 11 kolmostilannetta. Kouvolan ulkopeli oli pari astetta tiiviimpää kuin tiistaina Raahessa vierailleen Joensuun Mailan.

PattUn tilanteen rakentelua hankaloitti paljon myös se, että lyöntivuorot jäivät miltei koko ajan kakkoskärjen paikkeille.

– Peli oli aika lailla semmoinen mitä itse odotin. Kaverilla on hyvä kokenut ykköskärki ja he tekevät siitä tilannetta hyvällä teholla. Niinhän siinä tänäänkin kävi. Vähän (Paavo) Peltoa saatiin kiinni kakkostilanteessa ja takasta (takatilannetta) pelattiin tosi hyvin. Ei kaveri päässyt pelin päälle oikein missään vaiheessa. Tuntuu, että peli oli koko ajan meidän hallussa, Latvala mietti ottelun jälkeen.

Avausjaksolla KPL karkasi parin juoksun johtoon, kunnes PattUn kultakypärä Jari Törmänen onnistui rikkomaan kotijoukkueen nollan ja kotiutti Timo Kallion. Sen jälkeen viime kauden hopeajoukkue pisti luukut kiinni.

Tauko ei tehnyt muutosta, sillä Koplan Latvala teki tulosta parissa ensimmäisessä vuoroparissa. PattU sai muutamia tilanteita, mutta kotiuttajien mailat olivat pahasti ruosteessa.

Latvala kaunisteli lukemia vielä neljännen vuoroparin alussa, kun loukkaantumisen jälkeen peliin palannut Tomi Kaisto kauhoi räpylällä tyhjää.

Nokkimisjärjestyksessä ainakin tilapäisesti Jari Törmäsen ohittanut Juuso Keski-Koukkari kaunisteli hieman lukemia, mutta se jäi laihaksi lohduksi. Toisaalta onnistuminen saattoi avata hieman jokerilyöjän lukkoja, sillä keskiosumia ei ole tahtonut viime aikoina tulla.

– Ulkopeli on ihan kohtuullista, vähän tuli torkahduksia verrattuna Joensuu-peliin. Kaveri vaihtaa hyvällä prosentilla ja kova sisäpeliporukka on vastassa. Kahdella juoksulla ei voita Kouvolan tyylistä joukkuetta. Olisi pitänyt saada tasaisemmin onnistumisia, Pattijoen ykköspalkittu Timo Kallio muistutti.

PattUn otteluohjelma ei tästä ainakaan helpotu. Joukkue matkaa sunnuntaina Sotkamoon Jymyn vieraaksi. Näiden härkäviikkojen aikana kokenut joukkue virittää itseään hyvään pudotuspelikuntoon. Raahelaiset pelaavat runkosarjassa vielä neljä ottelua.

– Lähdetään haastamaan seuraavaa Suomen mestari -ehdokasta, PattUn pelinjohtaja Jussi Haapakoski heitti.

PattU-KPL 0-2 (1-2, 1-3)

PattU: Jari Törmänen 1/0, Juuso Keski-Koukkari 1/0, Timo Kallio 0/1, Harri Kolehmainen 0/1.

KPL: Juho Hacklin 1/2, Matti Latvala 4/0, Matti Saukko 0/2, Sasu Toikka 0/1.

Kolmostilanteet: 11-16

Juttuun lisätty Matti Latvalan, Timo Kallion ja Jussi Haapakosken kommentit 1.8. klo 20.35.