Kovia ot­te­lui­ta kat­so­mas­sa

UEFAn Futsal Cupin turnaus keräsi Raahen liikuntahallin lehtereille satapäisen katsojajoukon.

Raahen liikuntahallin parketilla esiintyneet eurooppalaiset huippujoukkueet tarjosivat UEFA Futsal Cupin avauspäivänä kovatasoisia otteluita. Keskiviikon jälkimmäinen ottelu Sievin ja Regensburgin välillä täytti katsomon. Turnauksen ennakkosuosikki Halle-Gooik oli saanut joukon faneja Belgiasta kannustamaan. Elias Lackström, Viljami Pyy, Otto Iivonen ja Niko Korpela odottivat hyviä otteluita.
Raahen liikuntahallin parketilla esiintyneet eurooppalaiset huippujoukkueet tarjosivat UEFA Futsal Cupin avauspäivänä kovatasoisia otteluita.
Raahen liikuntahallin parketilla esiintyneet eurooppalaiset huippujoukkueet tarjosivat UEFA Futsal Cupin avauspäivänä kovatasoisia otteluita.

Tunti ennen UEFA Futsal Cupin avausottelua liikuntahallin katsomossa pelin alkua ja omaa pallopoikavuoroaan odottivat Viljami Pyy, Elias Lackström ja Otto Iivonen. Itsekin futsalia pelaavat nuoret odottivat peleistä vauhtia.

–Vauhdikkaampaa futsalia ja että nämä liikuttaisi palloa paljon enemmän. Tosi siistiä ja mahtavaa, että nämä ottelut pelataan Raahessa, kolmikko ennakoi ennen pelien alkua.

Turnauksen avausottelussa katsomosta löytyi vielä tilaa. Kaukaisimmat katsojat olivat tulleet aina Belgiasta saakka. Halle-Gooikin faniryhmä Blue Leopards saapui Raaheen parinkymmenen henkilön voimin kannustamaan omiaan jatkoon.

–Käydään katsomassa myös Belgiassa vieraspelejä. Euroopassa muutenkin liikkuminen on helppoa. Tarvitaan vain lentokone ja rahaa tietenkin, Blue Leopardsin sihteeri Danny Vandyck ja Marc Laroy kertoivat.

Blue Leopards sai palkintonsa, kun Halle-Gooik avasi turnauksen voittamalla sveitsiläisen Minervan selvin lukemin.

Ottelun aikana sveitsiläisten apuna turnauksen aikana toimiva Marko Pyy saattoi hetken hengähtää ja nauttia pelin seuraamisesta.

–Käytännön asioita hoidettu mistä löytyy hierontapöytiä, missä on uimahalli ja niin edelleen. Välillä tekstiviestien avulla ja virka-aikana Saksan joukkueen host on auttanut, Marko Pyy sanoi.

Lähietäisyydeltä seurattuna joukkueen toiminta on ammattimaista.

–Tekevät vakavissaan, mutta silti ei liian tosissaan. Rento ja iloinen porukka, Marko Pyy kuvasi.

Ensimmäinen ottelu jäi vielä raahelaiselta Raimo Myllymäeltä väliin. Kansainvälisten otteluiden seuraamisen mahdollisuutta ei kuitenkaan kahta kertaa tarvinnut miettiä.

–Hyviä pelejä tultiin katsomaan ja se laittoi liikkeelle. Monesti olen aikaisemmin aikonut käydä katsomassa futsalia, mutta nyt on ensimmäinen kerta. Mutta kyllä vastakin tarkoitus käydä katsomassa, Myllymäki kertoi.

Avauspäivän toisessa ottelussa kohtasivat Sievi Futsal ja saksalainen Regensburg. Ottelun tauolla vauhdikas laji oli selvästi kiehtonut Raimo Myllymäkeä.

–Hyvä meininki hallissa. Sähäköitä kavereita kentällä eikä ole liikaa aikaa miettiä, Myllymäki sanoi.

Sievin ja Regensburgin kohtaaminen oli lähes täydellinen kruunu päivälle. Sievi herätteli yleisöä avausjakson lopun 1-0 maalilla.

Toisella jaksolla Sievin johto katosi ja saksalaiset nousivat vuorostaan maalin etumatkalle.

Sievin peliä oli seuraamassa jo lähes täysi tupa. Sieviä kannustanut yleisö sai palkintonsa vajaa kaksi minuuttia ennen loppua tasoitusmaalin merkeissä.

Pitkän turnauspäivän päätteeksi AS Moonin Vesa Iivonen sai jo vähän huokaista. Päivä sujui ainakin katsojan silmiin moitteetta.

–Pääosin meni niin kuin pitikin. UEFAn delegaatio ohjaa oikeaan suuntaan. Vauhti vain kiihtyy lauantaita kohti, Iivonen totesi.

Yleisönkin kannalta päivä oli hyvä. Ottelut olivat odotetun kovatasoisia ja näyttivät mitä futsal on Euroopan tasolla. Kilpailullisen jännityksen kannalta panosta riittää varmasti vielä lauantain päätöspäivälle.