Kuka on PattUn hauskin jätkä? Montako holaria Paavo Pelto on tehnyt? Käy kat­so­mas­sa hieman eri­lai­nen video PattUn kes­ki­viik­ko­il­lan tree­neis­tä!

<p>Pattijoen Urheilijat ulkoharjoituksissa Rännärillä</p> <p>Pattijoen Urheilijat ulkoharjoituksissa Rännärillä</p> Pattijoen Urheilijat ulkoharjoituksissa Rännärillä <p>Pattijoen Urheilijat ulkoharjoituksissa Rännärillä</p>
Pattijoen Urheilijat ulkoharjoituksissa Rännärillä
Pattijoen Urheilijat ulkoharjoituksissa Rännärillä
Kuva: Vesa Joensuu

Miesten Superpesis käynnistyy Pattijoen Urheilijoiden osalta äitienpäivänä, kun vieraaksi saapuu Sotkamon Jymy.

Raahelaisjoukkue on tehnyt talven töitä uuden pelinjohtotiimin johdolla. Ykköspelinjohtaja Jussi Haapakoski ja kakkoseksi hypännyt Antti Mäkelä ovat satsanneet erityisesti ulkopelin tilkitsemiseen.

Joukkue pääsi pari viikkoa sitten ensimmäisen kerran ulkokentälle treenaamaan, ja pääsiäisenä oli jo leiriviikonloppu. Nyt treenitahti tiivistyy entisestään. Enää tässä vaiheessa ei Haapakosken mukaan pysty keksimään rakettia, joten nyt joukkue vain hioo ja hienosäätää pieniä juttuja.

Video: Toni Länkinen

– Hyvää kuuluu joukkueelle. Kaikki ei ole valmista, mutta ei varmaankaan ole monella muullakaan tässä vaiheessa. Kovasti on tehty töitä ja pääsiäisen aikaan leireiltiin. Ekaa kertaa pihatreeneissä saatiin vietyä asioita kunnolla eteenpäin, Haapakoski myhäilee.

PattU pelaa ennen kauden avausta kolme harjoituspeliä. Niistä ensimmäinen on tämän viikon lauantaina Ylivieskassa, jossa vastaan asettuu Vimpelin Veto. Kaksi muuta ovat Kempeleen Kiriä vastaan; 1.5. vieraissa ja 4.5. kotona.

Talven hallipeleissä Haapakoski halusi testailla eri kokoonpanovaihtoehtoja, mutta nyt testailut on aika lailla testailtu. Nyt joukkueessa aletaan ajaa sisään sitä kokoonpanoa, jolla on tarkoitus avata sarjakausi.

Toki pieniä muutoksia on vielä luvassa, sillä talvella vakavasti loukkaantunut Miikka Matikka on kuntoutumassa viimeisimpien tietojen mukana sarja-avaukseen. Hänet saatetaan pelinjohtajan mukaan nähdä jo tositoimissa jossakin harjoituspelissä. Matikka tulee suurella todennäköisyydellä ottamaan pelaavasta kokoonpanosta kopparin paikan.

Muuten raahelaisjoukkue on säästynyt isommilta loukkaantumisilta. Rinki ei ole hirvittävän laaja, mutta silti pientä valinnanvaraa löytyy.

Kotiutuspuolen päävastuu on kolmikolla Topi Kosonen, Jari Törmänen ja Juuso Keski-Koukkari. Haapakosken mielestä siinä on riittävästi harteita lyömään riittävä määrä juoksuja.

– Aina puhutaan, että niillä ja nuilla ei ole kotiuttajia. Meillä Topi, Jari ja Juuso ovat pääkotiuttajat, ja he kantavat siitä päävastuun. Nikulan Marko on myös siinä komppaamassa. Ei niitä kotiuttajia voi olla määräänsä enempää, Haapakoski korostaa.

Oheisella videolla tunnelmia PattUn treeneistä keskiviikkoillalta. Videolta löytyy muun muassa Raahen Seudun lukijoilta tulleita kysymyksiä.

Lue lisää PattUsta perjantain 26.4. Raahen Seudusta.

Fakta

PattUn kotipelit

Su 12.5. 17.00 Sotkamo

Pe 24.5. 18.00 Vimpeli

Su 26.5. 17.00 Kempele, pelataan Oulussa

Su 2.6. 17.00 Kankaanpää

To 6.6. 18.00 Siilinjärvi

Su 16.6. 17.00 Imatra

To 27.6. 18.00 Kitee

Su 30.6. 17.00 Sotkamo

Pe 12.7. 18.00 Hyvinkää

Su 21.7. 17.00 Alajärvi

To 25.7. 18.00 Koskenkorva

Ti 30.7. 18.00 Joensuu

To 1.8. 18.00 Kouvola

Su 11.8. 17.00 Kempele

Ti 13.8. 17.30 Seinäjoki