Kun­na­ri­juh­laa kesän en­nä­tys­ylei­sön edessä – PattU sel­keään kolmen pisteen voit­toon

Hurjaan vireeseen päässyt PattU antoi koulutuksen sarjanousijoille.

Harri Kolehmainen (keskellä) tuuletti torstaina kahta kunnaria. PattU-pelinjohtaja Jussi Haapakosken viuhka oli vireessä torstaina ottelussa Siilinjärven Pesistä vastaan. Topi Kosonen oli kentän hahmo. Jälleen kerran. Juuso Keski-Koukkari palasi peliin loukkaantumisen jälkeen. Marko Nikula teki SiiPeä vastaan tärkeitä paloja. Jari Törmänen kantoi torstain ottelussa kultaista kypärää. Törmänen kommentoi ennen ottelua, että jokeripaita sopii tällä hetkellä hänelle hyvin. Hyväntekeväisyysottelu houkutteli katsomoon kauden ennätysyleisön. Jussi Haapakoski on saanut joukkonsa hyvään vireeseen kuuden otelun tappioputken jälkeen. Paavo Pelto on ollut PattU-joukkueen valopilkkuja koko alkukauden ajan.
Harri Kolehmainen (keskellä) tuuletti torstaina kahta kunnaria.
Harri Kolehmainen (keskellä) tuuletti torstaina kahta kunnaria.
Kuva: Vesa Joensuu

Pattijoen Urheilijat antoi torstaina oppitunnin sarjanousija Siilinjärven Pesikselle miesten superpesisottelussa. Kotijoukkue PattU pisti hulinaksi ja takoi juoksuja kiitettävällä prosentilla. Lopulta taululla komeilivat pelin päätteeksi lukemat 2-0 (7-2, 3-0).

Hyväntekeväisyysottelu oli tuonut katsomoon kauden toistaiseksi suurimman yleisömäärän (1483). Kotijoukkue halusi tarjota katsojille makeaa mahan täydeltä.

Ottelun hahmoksi nousivat Harri Kolehmainen ja Topi Kosonen. Kokenut lukkari Kosonen paukutteli pelissä neljä (1+3) juoksua, kun taas Kolehmainen löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään.

– Lämmin keli ja pallo kulki. Hieno peli meiltä ja tärkeät kolme pinnaa, PattUn ykköspalkittu Harri Kolehmainen analysoi.

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue ihmetteli kauden ennätysyleisöä hetken, kunnes kolmannen aloittavalla peli lähti rullaamaan.

Kolehmainen ja Kosonen pistivät pallon maisemiin kakkospuolelta ja kiersivät kunnarit mieheen. Kolehmaisen läpilyönti painui tenniskenttiä kohti kakkosrajasta ja Kosonen kakkosluukusta.

Lopulta SiiPe ei pystynyt haastamaan isäntiä missään vaiheessa. Jakson kolmostilanteet kirjattiin 12-4.

Toisella jaksolla juoksutili aukesi viime aikoina hurjassa vireessä olleen Jari Törmäsen kakkosrajanäpyllä.

Kolmannen vuoron lopussa oli kärkenä pelanneen Kolehmaisen vuoro paukauttaa päivän toinen kunnari. Se syntyi, kun "Hape" pisti pallon yleisurheilukentälle kolmoskopparin takaa.

Törmänen kaunisteli vielä lukemia lyömällä Kolehmaisen kotiin.

SiiPe pääsi neljännessä vuoroparissa hakemaan kavennusta, mutta yritys jäi vaisuksi.

– Se auttaa voittamiseen, että saadaan miestä kotiin. Mutta tänään ottelun ratkaisu oli ulkopeli, se oli tänään meiltä todella rautaista. Hieno peli kaiken kaikkiaan ja hieno tunnelma, Pattijoen pelinjohtaja Jussi Haapakoski kehui.

PattU on löytänyt avaimen voittavaan pesäpalloon. Kuusi ensimmäistä otteluaan hävinnyt raahelaisjoukkue on voittanut nyt kolme peliä putkeen. Kuudessa tappio-ottelussa syntyi yhteensä 14 juoksua, kun taas nyt kolmessa voittopelissä joukkue tehtaili 28 juoksua.

Peli-ilme on tällä hetkellä aivan erilainen kuin kylmemmillä kevätkeleillä, mutta pitää muistaa, että vastustajat eivät ole olleet viime peleissä aivan samaa tasoa. Joka tapauksessa joukkueelle oli tärkeää saada laiva käännettyä.

– Kun pisteitä ei tullut, totta kai paine kasvaa. Pitää muistaa, että oltiin kuitenkin kolmessa ekassa pelissä kiinni jaksovoitossa ja sitä kautta pelin voitossa, vaikkei välttämättä pelattu hyvin. Silloin ei räpylä kestänyt, mutta nyt kestää. Ja ne ovat kärkipäässä, joita vastaan pelattiin silloin. Urheilussa tulee välillä tappioputkia ja välillä voittoputkia. Kankaanpää-pelissä saatiin pistetili auki ja joukkue on mahtavasti vapautunut sen jälkeen, Haapakoski toteaa.

PattU pelaa seuraavan kerran sunnuntaina vieraskentällä, kun se saa vastaansa Kempeleen Kirin.

Juttua päivitetty 6.6. kello 20.50 Jussi Haapakosken kommenteilla.