Kut­su­tak­sil­la len­to­ken­täl­le nel­jäs­ti päi­väs­sä

Pohjanmaan Taksi Oy:n uusi sopimus lentokenttäkuljetusten tuottamisesta Raahen alueen kunnille on voimassa marraskuun 2019 alusta lähtien.
Pohjanmaan Taksi Oy:n uusi sopimus lentokenttäkuljetusten tuottamisesta Raahen alueen kunnille on voimassa marraskuun 2019 alusta lähtien.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pohjanmaan Taksi Oy on aloittanut marraskuun alussa uuden sopimuksen mukaisen kutsutaksiliikenteen Oulun lentokentälle. Raahen seutukunnan kolmesta kunnasta sekä nyt myös Kalajoelta pääsee lentokentälle ja takaisin Airport-taksin kyydillä.

Airport-taksi toimii nimenomaan kutsuliikenteenä, eli kyytiin on ilmoittauduttava etukäteen. Kyyti varataan Otaxin varausnumerosta 0600 300 10, joka toimii vuorokauden ympäri vuoden kaikkina päivinä.

Liikennevuoroja Oulun lentokentälle ja takaisin on jokaisena arkipäivänä neljä. Aikaisin vuoro lähtee Kalajoelta jo aamuyöllä kello 3.45 ja seuraava kello 5.30. Päivän kaksi muuta vuoroa lähtevät Kalajoelta kohti Oulun lentokenttää kello 14.30 ja 16.

Raahen ydinkeskustan alueella taksi hakee veloituksetta matkustajat hotellilta, työpaikalta tai jopa kotiovelta. Muuten kyytiin pääsee noutopisteiltä sekä reitin varrelta linja-autopysäkeiltä ja Kasitien välittömästä läheisyydestä.

Airport-taksin reitillä olevat noutopisteet ovat Kalajoella Hiekkasärkkien ABC sekä linja-autoasema, Pyhäjoella S-market ja Hanhikivi, Raahessa linja-autoasema sekä Siikajoella Revonlahden Neste.

Paluukyydit Siikajoen, Raahen ja Pyhäjoen kautta Kalajoelle lähtevät lehtokentältä kello 6.15, 8.25, 17.15 ja 18.50. Jos lento on myöhässä aikataulusta, taksi odottaa kyytiin ilmoittautuneita matkustajia lentokentällä ilman lisämaksua.

Asiakkaalle yhdensuuntainen matka maksaa matkan pituudesta riippuen 30–45 euroa. Ryhmät matkustavat edullisemmin, samoin lapset. Lapset pääsevät Airport-taksin kyydissä puoleen hintaan ja alle neljävuotiaat lapset ilmaiseksi.

Raahen seudun yrityspalvelut on kilpailuttanut kutsutaksiliikenteen ja valinnut palvelun tuottajaksi Pohjanmaan Taksin. Sujuvalla yhteysliikenteellä lentokentälle ja takaisin halutaan helpottaa sekä työ- että lomamatkailua ja edistää alueen saavutettavuutta.

Lentokenttäkuljetuksen järjestämisen kustannuksiin osallistuvat Raahen kaupunki, Siikajoen ja Pyhäjoen kunnat sekä uutena tulokkaana Kalajoen kaupunki.