Mainos

Lainaa tar­pee­si mukaan – Mo­der­nit ra­hoi­tus­rat­kai­sut arjen haas­tei­siin

Nykymaailmassa on tarjolla paljon erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, jotka sopivat monenlaisiin elämäntilanteisiin. Sopivan rahoitusratkaisun löytämisessä sinua auttaa Matchbanker-lainavertailu.

-

Budjetointi ja järkevä lainanotto

Oman talouden hallinta on osa aikuisen ihmisen elämää, eikä lainaa tulisi ottaa liikaa suhteessa käytettävissä oleviin tuloihin. Helpommin sanottu kuin tehty, vai mitä?

Ylivelkaantumisesta puhutaan silloin, kun henkilö on ottanut liikaa velkaa maksukykyynsä nähden. Liiallinen velanotto voi pahimmillaan johtaa luottotietojen menettämiseen ja vuosien ulosottokierteeseen, joten lienee ilmiselvää, ettei sellaiseen tilanteeseen kannata ajautua.

Oman talouden hallinnassa auttaa merkittävästi budjetin laatiminen ja siinä pysyminen. Lainan ottaminen ei tee kenestäkään huonoa rahankäyttäjää, vaan kysymys on siitä, mihin tarkoituksen luottoa ottaa ja pystyykö lainan maksamaan odotetulla tavalla takaisin luottosopimuksen mukaisesti.

Luotto käyttötarkoituksen mukaan

Erilaisia rahoitusvaihtoehtoja on tarjolla nykyään valtava määrä. Lainojen valtameressä kahlatessa saattaa tulla välillä epätoivoinen olo, sillä erilaisia lainatuotteita tuntuu olevan loputon määrä. Lainat poikkeavat toisistaan ainakin lainasumman, laina-ajan sekä koron ja muiden kulujen suhteen. Oleellista on myös se, etsitkö kertaluottoa vai joustavampaa rahoitusvaihtoehtoa. Ensin mainittu maksetaan tyypillisesti laina-ajan päättyessä kokonaisuudessaan takaisin, kun taas kulutus- ja joustoluottoja lyhennettään kuukausittain tietyllä summalla. Joustavissa lainavaihtoehdoissa on yleensä myös mahdollisuus lisälainan nostamiseen, jos alkuperäinen arvio lainan tarpeesta ei osunutkaan kohdalleen.

Ihmiset ottavat yleensä lainaa suuria hankintoja, kuten autoa, asuntoa tai kesämökkiä varten. Monet hyödyntävät lainarahaa myös kodin remontointiin tai häiden kaltaisten suurten juhlien järjestämiseen. Nämä tarkoitukset ovat aivan perusteltuja ja yleisiä syitä ottaa lainaa. Oleellista on se, että arvioit lainan tarpeesi ja maksukykysi realistisesti.

Vertaile ennen kuin lainaat

Lainatuotteet poikkeavat toisistaan merkittävästi esimerkiksi koron suhteen. Yleissääntönä voidaan sanoa, että mitä pienempi laina on, sitä korkeampi on myös lainan korko. Yleensä suurten, pitkän maksuajan lainojen korko on maltillinen ja suurin piirtein samalla tasolla kuin perinteisissä pankkilainoissakin. On kuitenkin ilmiselvää, että lainojen ehtojen kannattaa vertailla tarkasti ennen lainahakemuksen tekemistä.

Voit tehdä vertailun itse ja poimia eri lainanantajien sivuilta valitsemiasi ominaisuuksia taulukkoon. Tämä vaihtoehto on kuitenkin melko työläs ja vie aika paljon aikaa. Lisäksi tietojen poimiminen lainantarjoajien sivuilta voi olla erittäin haastavaa, sillä sivustot on jäsennelty eri tavoilla. Matchbanker  on helppokäyttöinen lainojen vertailusivusto, joka on tehnyt vertailutyön puolestasi. Vertailusta näet helposti kaikkien lainojen keskeisimmät ominaisuudet ja löydät näppärästi itsellesi sopivan lainavaihtoehdon. Ja mikä parasta, Matchbanker on täysin ilmainen palvelu!

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista?

Ennen lainojen vertailua ja lainahakemuksen tekemistä on tärkeää pohtia muutamia asioita, jotka vaikuttavat hakuprosessiin. Mieti seuraavia kysymyksiä ennen lainanhakuprosessin aloittamista.

● Kuinka paljon lainaa tarvitset?

● Tarvitsetko mahdollisesti myöhemmin lisää rahaa?

● Miten pitkän laina-ajan luottoa etsit?

● Haluatko maksaa lainan takaisin kerralla vai erissä?

● Haluatko pidättää itselläsi vapauden maksaa myös sovittua suuremman lyhennyserän ilman ylimääräisiä kustannuksia?

● Haetko luottoa yksin vai yhdessä toisen henkilön kanssa?

Matchbanker auttaa sinua löytämään tarpeitasi parhaiten vastaavan lainavaihtoehdon, ja vertailusta voit siirtyä suoraan lainanantajan sivuilla täyttämään lainahakemusta. Hakemuksen täyttäminen vie yleensä vain muutaman minuutin, ja rahat voivat olla tililläsi tuota pikaa. Kun lainaat harkiten, aikaa jää enemmän muuhun elämään eikä lainojen etsiminen tai vertailu kuluta liikaa energiaasi.

Klikkaa tästä lainapalvelu Matchbankeriin >>