Mainos

Lainat tulisi kil­pai­lut­taa aina - näin löydät edul­li­sen vaih­to­eh­don

-

Olet varmasti ostopäätöstä tehdessäsi vieraillut vertailusivustoilla katsomassa eri myyjien tai palveluntarjoajien hintoja.

Kodinkonehankinnan, uuden asuntolainan tai vaikkapa lomamatkan kilpailuttaminen on varsin yleistä, mutta lainojen kohdalla moni kääntyy ensimmäisenä mieleen tulevan pankin puoleen.

Luottovaihtoehdot kannattaa katsastaa niin uuden lainan nostamisen, kuin olemassa olevien lainojen kilpailutuksen yhteydessä. Lainojen kilpailuttaminen on pieni vaiva, jonka avulla vältyt maksamasta turhia korkoja tai kuluja pankillesi.

Nykyisten lainojen kilpailuttaminen tuo säästöjä välittömästi

Tiesithän, että on lakisääteinen oikeus maksaa vakuudeton luotto ennenaikaisesti takaisin joko kokonaan tai osittain?

Lainamarkkina on Suomessa erittäin kilpailtu, joka näkyy alentuneena korkotasona. Vanhat luottosopimukset kannattaa siis ehdottomasti päivittää nykypäivän korkotasoa vastaavalle tasolle.

Jos lainoja tai luottokortteja on kaksi tai useampi, niiden yhdistäminen tullee useampaa lainaa edullisemmaksi, sillä suuremmissa lainasummissa korot ovat usein matalampia.

Hintavertailu kannattaa tehdä aina ennen lainan nostamista, sillä niiden korot ja kulut vaihtelevat niin pankeittain kuin lainanhakijoittainkin. Myös pankkien luottopäätös- ja hinnoittelumallit muuttuvat tiuhasti, eikä nykyään voi olla etukäteen varma mistä pankista edullisin luotto löytyy.

Kilpailuta lainat tästä ja valitse edullisin tarjous.

Vertaile tarjouksia todellisen vuosikoron avulla

Vertailetko lainavaihtoehtoja pelkän koron perusteella tai oletko ihmetellyt, miksi joku tarjoaa lainaa nollakorolla? Pelkkä korkoprosentti ei kerro koko totuutta lainan tosiasiallisista kustannuksista, jotka saattavat nousta huomattavastikin erilaisten tilinhoitomaksujen ja nostokulujen myötä.

Todellinen vuosikorko selkeyttää luoton kokonaiskustannuksia ja helpottaa lainojen vertailtavuutta. Eri lainatarjousten välillä huomattavastikin vaihteleva todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki luotosta perittävät korot ja maksut sekä lyhennysaikataulun.

Kuluttajansuojalaki edellyttää ilmoittamaan todellisen vuosikoron ennen lainasopimuksen solmimista ja sen laskentapa on säädetty laissa. Voit siis vertailla huoletta eri vaihtoehtoja ilman pelkoa jonkin olennaisen tiedon huomiotta jättämisestä.

Lainojen kilpailutus onnistuu alle viidessä minuutissa

Lainan hakeminen ja tarjousten kilpailuttaminen lainavertailussa on nopeaa ja vaivatonta. Sortter lainavertailun kautta saa vertailtavaksesi henkilökohtaiset lainatarjoukset kymmeniltä pankeilta ja rahoituslaitoksilta täysin ilmaiseksi.

Jokaisen tarjouksen kulut ilmoitetaan selkeästi ilman pieniä printtejä. Sortter suosittelee aina edullisinta lainatarjousta, mutta lopullinen valinta on sinun.

Hakemuksen täyttämiseen kuluu keskimäärin vain 4 minuuttia 40 sekuntia ja sopivan tarjouksen hyväksyminen sujuu niin ikään Sortterin kautta. Hyödynnä nyt voimassa oleva korkokampanja tästä – ja kuukauden korot saa lainasta pois, kun kilpailutat sen Sortterin avulla.

Lue myös milloin lainojen yhdistäminen kannattaa.