Pääkirjoitus
Tilaajille

La­pa­luo­don koulun kohtalo kiin­nos­taa

Naapurisovun kannalta toivottavaa on, että uusi omistaja saattaa aikeensa jollakin tapaa ainakin lapaluotolaisten tiedoksi.

Kulunut sananparsi lupaa, että "kyllä aika tavaran kaupitsee", ja näin se taitaa myös olla. Toisaalla tässä lehdessä kerrotaan Kiinteistö Oy Kummatin päässeen eroon omistuksessaan olleesta Lapaluodon vanhasta koulukiinteistöstä. Kauppasumma, jolla koulu on vaihtanut omistajaa, ei ole kummoinen, mutta kuitenkin yhden euron lähtöhintaa huomattavasti korkeampi.

Lapaluodon koulun uusi omistaja ei ole toistaiseksi tiedossa, mutta olipa se kuka tai mikä tahansa, kohdistuu uudelle omistajalle tiettyjä toiveita. Vanhimmilta osiltaan yli satavuotias koulurakennus on käyttämättömänä keskellä Lapaluotoa seisoessaan päässyt rapistumaan surullisen näköiseen kuntoon, ja luonnollisesti uuden omistajan odotetaan tekevän asialle jotakin. Itse asiassa vanha koulu on ainakin päällisin puolin sellaisessa kunnossa, että Lapaluodon asukkaat herkesivät jo neljä vuotta sitten vaatimaan Kiinteistö Oy Kummattia rakennuksen omistajana purkamaan koko koulun. Lapaluotolaiset ihmettelivät miten Raahen kaupungin omistama kiinteistöyhtiö on voinut jättää talon alennustilaan, oman onnensa nojaan. Koulukiinteistö sijaitsee kuitenkin näkyvällä paikalla keskellä Lapaluodon tiiviisti ruutukaavaan rakennettua pientaloaluetta.