Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Las­ten­kir­ja ko­ti­seu­dul­ta

Eläinhahmot seikkailevat tutulla uimarannalla uudessa lastenkirjassa.

-
Kuva: Tiina Niinimaa

Kirsi-Maria Hiltusen uuden lastenkirjan tapahtumat sijoittuvat Siikajoen Ruukin kylällä sijaitsevalle Hietamaan vapaa-aikakeskukseen. Ajatus kirjasta syntyi muutama vuosi sitten lastenriehassa, jossa Hiltunen oli järjestämässä aarteenetsintää lapsille.

– Olen kirjoitellut tarinoita aina ja haaveissani on jo kauan ollut kirjoittaa lastenkirja. Tarinan aihe on kypsynyt vuosien aikana ja nyt kesällä sain sen kirjoitettua, kertoo Hiltunen.

Hilpertti Hiiren hauska päivä Hietamaalla on kokonaisuudessaan Hiltusen käsialaa niin tarinan, kuin kuvituksen ja taitonkin osalta. Hahmot ja tarina eivät kirjailijan mukaan pohjaudu tosielämän tapahtumiin, mutta moni lukija on havainnut yhteneväisyyksiä.

– Kirjassa kartingia ajavan hahmon on sanottu muistuttavan ajotyyliltään Eepiä, kirjailija hymyilee viitaten 8-vuotiaaseen poikaansa Eemil-Eepiin.

Satukirjan kanssa yhtä aikaa ilmestyy kirjan maailmaan pohjautuva väritys- ja puuhakirja.

– Kirjan kuvitus syntyi ensin kuulakynäpiirroksista, jotka sitten maalasin. Ajattelin, että olisi hauska idea, jos myös lapset pääsisivät värittämään, Hiltunen kuvailee.

Kirjailija toivoo interaktiivisuuden ja tuttujen tapahtumaympäristöjen houkuttelevan entistä useamman lapsen tarttumaan kirjaan, sekä lukemaan ja leikkimään sen innostamana.

Kirsi-Maria Hiltusen esikoisteos, karjala-aiheinen valokuvarunokirja Tuu sie niin mieki tuun! ilmestyi vuosi sitten. Vielä ennen joulua ilmestyvä Ihmeitä täynnä on syntymä ja kuolema jatkaa Hiltusen runokirjasarjaa.

– Markkinoita ajatellen runokirjat eivät ole ehkä paras valinta, mutta olen aina tykännyt runoilla. Runous on keino käydä läpi asioita, Hiltunen pohtii.

Myös runokirjoja kuvittavat kuvat ovat valokuvaamista rakastavan Hiltusen itse ottamia.

Monipuolisen taiteilijan kätten jälkeä voi seurata sosiaalisessa mediassa.

– Kirjoitan kirjojen ohella Koikkelasta kajahtaa nimistä blogia, jossa annan muun muassa vinkkejä askarteluun, leivontaan ja kaikenlaiseen lasten kanssa puuhasteluun, kahden aktiivisen lapsen äiti Hiltunen hymyilee.

Perhe on Siikajoen Paavolasta kotoisin olevalle Hiltuselle tärkeä. Vaikka elämä on kuljettanut pitkin Oulun seutua, niin kotiseuturakkaus on tuonut perheen takaisin Siikajoelle.

Kotioloissa perheen kesken on pohdittu myös mahdollisia jatko-osia nyt ilmestyneelle lastenkirjalle.

– Voisivathan hahmot seikkailla myös muissa tutuissa maisemissa, Hiltunen paljastaa naurahtaen.

FAKTA

Kirsi-Maria Hiltunen

Asuu Siikajokivarressa, Koikkelassa kahden lapsen ja miehen kanssa.

Kirjailija, runoilija, bloggaaja, tubettaja, taiteilija.

Valmistunut Oulun yliopistosta tietojenkäsittelytieteen maisteriksi.

Kirjoittanut koko ikänsä, mutta tehnyt uran IT-alalla muun muassa käyttöliittymäsuunnittelijana.

Julkaissut kaksi kirjaa, joista toinen, kotiseudulle sijoittuva lastenkirja Hilpertti Hiiren hauska päivä Hietamaalla julkaistiin 9.11.

Kolmas kirja on painossa ja ilmestyy joulukuun alkupuolella.