Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lau­lu­yh­tye Sointu vie­rai­lee Raa­hes­sa

Lauluyhtye Sointu julkaisi marraskuussa toisen albuminsa, joka kantaa nimeä Joulu. Joululevyn kappaleet viipyilevät joulun rauhallisen kotoisassa ja lämpimässä tunnelmassa, unohtamatta iloa ja riemua.
Lauluyhtye Sointu julkaisi marraskuussa toisen albuminsa, joka kantaa nimeä Joulu. Joululevyn kappaleet viipyilevät joulun rauhallisen kotoisassa ja lämpimässä tunnelmassa, unohtamatta iloa ja riemua.

Raaheen saapuva Lauluyhtye Sointu on neljäntoista naisen lauluyhtye, joka esittää kevyttä, hengellistä lauluyhtyemusiikkia.

Kymmenvuotisen taipaleen aikana yhtyeen tyyli on vakiintunut puoliakustiseksi, tekstilähtöiseksi gospelmusiikiksi, jonka harmoninen ja raikas sointi koostuu soljuvista laulustemmoista sekä niitä tukevista monipuolisista soitinsovituksista.

Sointu perustettiin vuonna 2009, kun seurakunnan nuortenkuorosta ulos kasvaneet naiset halusivat jatkaa lauluharrastusta yhdessä. Ensimmäinen yhteinen projekti oli Tyhjän sylin ilta lapsensa menettäneille, lasta kaipaaville ja heidän rinnallaan kulkeville sekä toinen draamallinen kansanlauluihin perustuva Elämänkaari.

Yhteisten vuosien aikana Soinnusta on tullut naisille tärkeä arjen voimavara perhe- ja työelämän keskellä sekä tärkeä ja rakas väylä laulaa Jumalan kunniaa.

Vuosien aikana Sointu on esittänyt myös kahvikonsertteja, gospelmessuja, Suomalaista messua sekä ollut mukana hengellisillä lauluillaan monissa erilaisissa tilaisuuksissa.

Keväällä 2015 toteutui pitkäaikainen haave gospellauluja sisältävästä levystä, joka sai nimekseen Taivaan valoa. Marraskuussa ilmestyi yhtyeen toinen levy.

Soinnun vuosittaisesta joulukonsertista Himangan kirkossa on muodostunut monelle Soinnun kuulijalle sekä laulajille itselleen tärkeä jouluperinne. Viime vuosina joulukonsertit ovat laajentuneet useampien konserttien kiertueeksi joulun alla.

Raahen-konsertti on osa lauluyhtyeen levynjulkaisukiertuetta.

Lauluyhtye Sointu Raahen kirkossa la 21.12. klo 18.