Len­nok­kaas­ta ideasta syntyi ta­pah­tu­ma koko per­heel­le

Antinkankaan monitoimitalolla järjestetään keskiviikkona 28. elokuuta kaikille avoin Perheiden Päivä. Miksi tällainen tapahtuma järjestetään, Antinkankaan koulun hyvinvointiohjaaja Henri Ylikulju ja hyvinvointikoordinaattori Elina Kattilakoski?

– Tapahtuma on paikallisille perheille hyvä tilaisuus nähdä, millaisia palveluita ja harrastusmahdollisuuksia meiltä Raahesta löytyy.

– Tapahtuma avaa PerhePookin syyskauden ja halusimme tapahtuman myötä tarjota lapsille, nuorille ja perheille mahdollisuutta yhteiseen, mukavaan ja rentoon illanviettoon!

Minkälaista toimintaa perhepäivän aikana on luvassa, Ylikulju?

– Ohjelmassa on eri toimijoiden pisteitä, joissa kävijät pääsevät tutustumaan eri harrastusmahdollisuuksiin sekä muihin kaupungin palveluihin. Esimerkiksi hyvinvointipiste, poniratsastusta, välkkätanssia, pihapelejä, saappaanheittoa ja katuteatteria. Lisäksi paikanpäällä on makkaratarjoilua sekä kahvio.

Oliko perheiden päivään helppo houkutella yhteistyökumppaneita mukaan, Kattilakoski?

– Kyllä vain. Eri organisaatiot ja yhdistykset ovat lähteneet mielellään ja innoissaan tapahtumaan mukaan. Meillä onkin suuri joukko järjestäjiä tulossa mukaan.

Voiko tapahtumaan tulla myös aivan pienten lasten kanssa?

– Perheiden Päivä on nimenomaan koko perheelle tarkoitettu tapahtuma, myös pienille lapsille.

Onko perheiden päivästä tarkoitus tehdä perinne?

– Alun perin Perheiden Päivän idea lähti liikkeelle lennokkaasta ideasta, joka on jalostunut näin isoksi tapahtumaksi. Mikäli tapahtuma tavoittaa lapsia, nuoria ja perheitä niin mielellämme järjestäisimme vastaavaa tapahtumaa tulevinakin vuosina.

PerhePookin toiminta käynnistyy jälleen lokakuussa. Millaista toimintaa on syksyksi luvassa?

– Toimintaa käynnistellään syyskuusta alkaen. PerhePookissa toimivat jälleen MLL:n Perhekahvila, nuorisotoimen Pikkunuokkari, koulun puolelta läksyparkki ja Lapsirikas-hankkeen organisoima Lapsiparkki. Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän Vakautta vanhemmuuteen -ryhmää ja varhaisnuorten kerhoja suunnitellaan myös vielä PerhePookiin. Näiden vakiovuorojen lisäksi PerhePookissa alkavat 9. lokakuuta lähtien avoimet ovet, eli kaikki ovat tervetulleita tutustumaan, jutustelemaan tai kahvittelemaan PerhePookiin. Avoimien ovien aikaan on myös aina jokin tapahtuma, jonka teema vaihtuu kuukausittain. Esimerkkejä toiminnasta ovat taaperovalmennus tai lautapeli-ilta.

Kenelle kaikille avoimet ovet on tarkoitettu?

– Avoimet ovet on tarkoitettu pääasiassa lapsille, nuorille ja perheille, mutta otamme todella mielellämme myös ikäihmisiä mukaan jutustelemaan ja kahvittelemaan PerhePookiin. Voisi siis sanoa, että kaikki ovat tervetulleita!

PerhePookin toiminta käynnistyi vuosi sitten syksyllä. Miten vanhemmat ovat ottaneet sen vastaan?

– Toiminta on otettu hyvin vastaan, erityisen suosittuja ovat olleet MLL:n perhekahvila sekä RAS:n vauvaperheryhmä. Vakiovuororyhmät ovat yleensä kohdistettuja joillekin, joten sen vuoksi aloittelemme avointa toimintaa, jonka myötä PerhePookia tehdään tunnetuksi laajemmalle yleisölle.

Onko toimintaa tarkoitus levittää myös Raahen muille kouluille?

– PerhePooki-toimintaa pilotoidaan tässä vaiheessa Antinkankaalla ja mahdollisesti myöhemmässä vaiheessa toimintaa on tarkoitus levittää myös muihin yksiköihin. Toiminnan kehittäminen lähtee meillä aina tarpeesta, joten mielellämme kuulostelemme lasten, nuorten ja perheiden sekä koulujen tarpeita ja kehitämme toimintaa sen pohjalta.

FAKTA

Mukana ovat

PerhePooki

Raahen opetustoimi

Raahen nuorisotoimi

Raahen seurakunta

Juurikkahaan Ratsutila

Raahen Teatteri

Antinkankaan koulun 6lk

Jokela-Pattijoki-kyläyhdistys

Team Tempo

NeuvoRassi, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Raahe-opisto

MLL

Pattijoen Urheilijat Juniorit