Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Lii­ket­tä ruotoon ja happea keuh­koi­hin

Liikkumattomista ja heikkokuntoisista nuorista ei kasva liikkuvia ja hyväkuntoisia aikuisia.

Joulunpyhät ovat nyt takana, kinkut lisukkeineen nautittu ja useimmat työssäkäyvistä ovat palanneet töihin. Lapsiperheissä koululaisten lomailu jatkuu vielä liki kaksi viikkoa. Nuorisolle joululoma on palautumisjaksona varmasti tärkeä, mutta voimien kerääminen kevättä varten sujuisi parhaiten, jos ruudun tuijottelemisen lisäksi kokisi myös fyysistä rasitusta.

Joululomalla on loistava mahdollisuus irrottautua pelikonsoleiden ja kännyköiden äärestä ja ulkoilla päivän valoisina tunteina.

Joulun alla julkaistu lasten ja nuorten liikkumista tutkiva Move-tutkimus vain vahvisti jo takavuosilta tuttua tietoa siitä, että nuorison liikkuminen vähenee yhä edelleen. Noin 40 prosenttia suomalaisista lapsista ja nuorista on fyysisesti niin huonossa kunnossa, että se vaikeuttaa arjen jaksamisessa. Sen pitäisi olla herättävä tieto.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella tulokset ovat sekä viides- että kahdeksasluokkalaisilla tytöillä ja pojilla hieman valtakunnallisia parempia, mutta se ei vielä anna aihetta hurraahuutoihin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.