Lii­kun­ta­nuok­ka­ri start­taa An­tin­kan­kaal­la

6.-8.-luokkalaiset saavat itse suunnitella sisältöä liikunnallisiin kokoontumisiin.

Liikuntanuokkarin ohjaajana toimii Anna-Maija Heikkilä.
Liikuntanuokkarin ohjaajana toimii Anna-Maija Heikkilä.
Kuva: Arkisto / Maarit Kesti

Antinkankaan monitoimitalolla käynnistyy torstaina 23.1. kello 18 liikuntanuokkari, joka on suunnattu 6.-8.-luokkalaisille nuorille. Nuokkari järjestetään monitoimitalon peilisalissa ja nuorisotilassa, mutta kevään mittaan nuokkaria saatetaan pitää myös ulkona.

Vastaavanlaista ei ole järjestetty aiemmin Raahessa.

– Ihan tällaista teemanuokkaria ei ole ollut, mutta muita avoimia nuokkareita on kyllä ollut monessakin paikassa. Antinkankaalla on mahtavat uudet tilat ja puitteet. Meidän puolesta on halu järjestää monipuolista, ja uudempaakin, toimintaa, jota haluamme teemoitella. Liikunta nousi teemaksi tilan puolesta, Raahen kaupungin nuorisotyön nuoriso-ohjaaja Anna-Maija Heikkilä taustoittaa.

Liikuntanuokkarissa tulee Heikkilän mukaan olemaan eri lajeja, ja mahdollisuuksien mukaan myös vierailevia ohjaajia ja lajiesittelyjä.

– Liikkuminen on se pääasia, ja me kuunnellaan hyvinkin paljon nuorten toiveita. Kiva, että voidaan tarjota tällaisia vaihtoehtoja, ettei tarvitse sitoutua mihinkään yhteen lajiin, Heikkilä alleviivaa.

Hän korostaa, että pian käynnistyvä liikuntanuokkari on kokeilu, jota voidaan kehittää tulevaisuudessa.

– Tästä imetään nyt kaikki tieto ja palaute mitä tulee. Meillä on hyvät odotukset, että uudenlaista toimintaa kaivataan, Heikkilä arvelee.

Vaikka liikuntanuokkari on tarkoitettu pääasiassa 6.-8.-luokkalaisille, ei ketään käännytetä ovelta pois, eikä papereita kysytä.

Nuokkariin saa tulla myös Antinkankaan ulkopuolelta, eikä tarvitse olla Heikkilän mukaan välttämättä edes raahelainen.

– En uskalla arvailla paljonko nuoria tulee, kun meillä ei ole ollut toimintaa siellä aiemmin. Tällainen uusi paikka pitää lyödä läpi. Toki Antinkankaalla pyörii jo ennestään koripallokerho, Heikkilä kertoo.

Hänen mainitsemansa koripallokerho pisti nuoret liikkumaan syyslukukaudella, ja sille on ollut selkeästi kysyntää.

Kerho on Raahen koripalloharrastajien järjestämä ja nuorisotoimi on ollut mukana luomassa puitteita.

– Me ollaan siinä taustayhteisönä mukana, he vetävät sitä vapaaehtoisvoimin. Alakoululaisille on oma ja yli 13-vuotiaille oma ryhmänsä. Koripallokerho nousi pystyyn viime syksyn aikana ja se on vielä joulutauolla. Nyt mietitään, milloin aloitetaan se uudestaan, mutta tarkoitus on kyllä jatkaa sitä sunnuntaisin. Siellä on ollut mukana 10-15 nuorta ja alakoululaisia on ollut vähän enemmän. Koripallo on toivottu lajina, ja on mahtavaa, että nämä raahelaiset koripallon harrastajat ovat lähteneet siihen mukaan. Ilman heitä ei olisi tätä toimintaa, Heikkilä kiittelee.