Lii­kun­ta­toi­men ryh­mä­lii­kun­ta­tun­nit käyn­nis­ty­vät

Raahen liikuntatoimi järjestää ohjattua liikuntaa tulevan talven ajan. Suuresta suosiosta johtuen ensi maanantaina 2. syyskuuta alkavista ryhmistä lähes kaikki ovat jo täynnä.

Niiden lisäksi viikoittain järjestetään maksuttomia ryhmäliikuntatunteja, joihin ei ole ennakkoilmoittautumista. Liikuntatoimen maksuttomat jumpat ovat suunnattu erityisesti pitkäaikaissairaille ja eläkeläisille.

Viime vuonna aloitettu matalan kynnyksen kehonhuolto jatkuu suuren suosion vuoksi. Kehonhuoltoa järjestetään Raahelassa maanantaisin kello 12.30–13.15. Kehonhuolto on kaikille sopivaa ja erittäin kevyttä, kehoa palauttavaa harjoittelua.

Matalan kynnyksen kuntojumppaa järjestetään Raahelassa keskiviikkoisin kello 10.30–11.15. Kuntojumpassa käydään koko vartalon lihakset läpi helpoilla ja yksinkertaisilla liikkeillä.

Ilman etukäteisilmoittautumista voi osallistua myös torstaisin kello 10.00–10.30 järjestettävään tuolijumppaan. Tuolijumpassa tehdään liikkeitä tuolilla istuen ja se sopii erityisesti hengityssairaille.

– Tuolijumppa sopii myös pyörätuolihenkilöille, sillä Raahelassa on luiska, jota pitkin sinne pääsee, kertoo liikuntatoimen liikunnanohjaaja Anu Mäkinen.

Mikäli takana on pitkä jakso ilman liikuntaa, Mäkinen suosittelee alkuun pääsemiseksi liikuntaneuvontaa. Liikuntatoimen neuvonta on kaikille kuntalaisille ilmaista ja sitä tarjoaa liikunnanohjaajista Annamari Luukkonen.

Neuvonnan lisäksi opastusta on tarjolla myös kuntosaliharjoitteluun. Raahelan kuntosalilla voi tutustua laitteisiin opastettuna keskiviikkoisin kello 9–10.