Mainos: Ter­ve­tu­loa pul­la­kah­vil­le ta­paa­maan leh­den­te­ki­jöi­tä ti 24.5. klo 12-14 Raahen Seutuun (Fell­ma­nin­puis­to­ka­tu 4). Pai­kal­la myös opas­tus­ta di­gi­tuot­tei­dem­me käyt­töön.

Kolumni
Tilaajille

Lin­tu­mai­se­ma elpyy ja kau­nis­tuu

Raahen Seutu uutisoi helmikuussa Jaatisen Sarin kirjoittamassa jutussa  “Linnustolle turvaa pesärosvoilta ja tulvilta”. Siinä kerrottiin, että Metsähallituksen Luontopalvelut on aloittanut viime vuoden puolella Olkijoen ranta-alueen ja Pattijoen pohjoishaaran välisen ranta-alueen lintujen elinolosuhteiden parantamisen. Ongelmana on ollut meriveden hyökyminen alavalle pesintäalueelle sekä puista käsin saalistavat varislinnut.

Alueen parantaminen ja laajentaminen on tapahtunut raivaamalla ryteikköjä sekä kaatamalla puita. Rannan puut ovat useimmiten vänkkyröitä koivuja ja puolilahoja leppiä, joten ei niitä, eikä myöskään pajukkoja tule ikävä. Maisemat ovat avartuneet merelle päin ja miellyttävät näin myös luonnossa liikkujan silmää. Puut ja risukot on ajettu kasaan ja todennäköisesti ne päätyvät hakkeeksi.