Lu­ki­jal­ta: Ak­tii­vi­nen ky­lä­yh­dis­tys pa­hoit­te­lee

VASTINE Haapajoki-Arkkukarin kyläyhdistyksen hallitus on pahoillaan, jos pääsiäiskokon polttaminen kylällä on aiheuttanut jollekin pahaa mieltä ja huolta koulun palamisesta.

Kylällä on poltettu kokko jo 1990-luvulta lähtien, ensin Peltomaanperän naisten toimesta ja nykyisin kyläyhdistyksen toimesta. Muutamia välivuosia on perinteeseen tullut muun muassa Haapajoen koulun remontin vuoksi. Huolehdimme aina turvallisuusasiat ja luvat kokon polttoon.

Kyläyhdistyksen hallitus on havainnut, että koko perheelle suunnatut perinnetapahtumat keräävät hyvin lähialueen väkeä yhteen. Mukavat tapahtumat ovat oiva tapa jutella ajankohtaisista asioista, tavata naapurustoa ja luoda positiivista ilmapiiriä kylälle. Myös osallisuuden kokemus on tärkeä ihmisen hyvinvointiin vaikuttava seikka, ja tätä pyrimme toiminnallamme ja erilaisilla tapahtumilla tukemaan.

Perinnetapahtumia kylällä ovat muun muassa: pääsiäiskokko, koko perheen ulkoilutapahtuma, kesän tapahtumat Saloisten kotiseutumuseolla ja vuoden vaihtuessa näyttävä ilotulitus Siniluodon nokalla. Koululaisten syys- ja hiihtolomalla järjestetyt retket ovat olleet myös suosittuja, ja niitä tullaan järjestämään jatkossakin. Haluamme myös herättää henkiin kylän yhteisen joulujuhlan Salonkartanossa. Joulujuhlaan voivat osallistua kylän väen lisäksi Salonkartanon asukkaat sekä heidän omaiset.

Erilaisten tapahtumien lisäksi kyläyhdistys huolehtii yhteisistä ulkoilualueista ja järjestää koko kylän talkoita. Viimeisimpinä näistä mainittakoon Perhepuisto Haapajoen vanhan koulun läheisyydessä ja Salonselän latupohjien kunnostaminen. Otamme tarvittaessa kantaa myös kylää koskeviin asioihin ja laadimme kannanottoja ja lausuntoja.

Haapajoki-Arkkukarin kyläyhdistyksen toimintaan mukaan ovat tervetulleita kaikki kylän asukkaat. Kyläyhdistyksen hallitus toivookin, että hallituksen väessä tapahtuu vaihtuvuutta säännöllisesti. Jos et ole jostain syystä valmis tulemaan mukaan erittäin antoisaan hallitustyöskentelyyn, niin voit toki olla suoraan yhteydessä kyläyhdistyksen hallituksen väkeen omien toiveiden ja terveisten suhteen. Yhteystiedot löytyvät yhdistyksen nettisivuilta osoitteesta www.haapajajoki-arkkukari.net.

Seuraavat koko kylän talkoot järjestetään jo tulevana lauantaina 27.4. klo 11 alkaen Siniluodon ranta-alueella. Raivaamme talkoovoimin pusikoita ja siistimme uimaranta-aluetta. Toivotamme kaikki innokkaat talkoolaiset tervetulleeksi ja toivomme, että jatkossa omalta ja naapurikyliltä löytyy ymmärrystä yhteisten tapahtumien järjestämiseen.

Parhaamme yritämme, että kylällä viihtyisivät kaikki vauvasta vaariin.

Haapajoki-Arkkukarin kyläyhdistyksen hallitus