Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Dia­be­tes­lää­kä­ri­pal­ve­luis­ta

VASTAUS 21.4. Raahen Seudun tekstiviestipalstalla esitettiin kysymys allekirjoittaneelle ja Hanna-Leena Mattilalle koskien diabeteslääkäripalveluita Raahessa. Omalta osaltani vastaan kysymykseen seuraavasti.

1.1.2023 alkaen Raahessa on toiminut diabeteslääkäri 60 prosentin työpanoksella sekä useampi diabeteshoitaja. Vähennystä vuoden 2022 tilanteeseen on yhden lääkärin noin 2-3 käyntikerran verran kuukaudessa, hoitajien määrä on pysynyt samana edelleen.

Muutoksen suurin syy on, että 1.1.2023 alkaen koko Pohjois-Pohjanmaa on ollut yhtä ja samaa hyvinvointialuetta, ja samalla yksi työnantaja koko alueella. Ennen vuotta 2023 sama henkilö on voinut tehdä töitä esimerkiksi Oysille ja Raahen hyvinvointikuntayhtymälle, koska edellä mainitut ovat olleet erilisiä työnantajia.

Muutos johtuu JYSE ehdoista (Kuntaliitto.fi), joita Pohdekin noudattaa. Tulevaisuudessa on mahdollista ostaa nyt menetettyä lääkäripalvelua ostopalveluna, mikäli se on tarpeellista.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.