Lukijalta
Mielipide

Lukijalta: Kepun ongelmat

MIELIPIDE Vuoden 1991 eduskuntavaaleissa Kepun sai puoluesihteeri Seppo Kääriäisen mukaan "veret seisauttavan" vaalivoiton. Toki veret eivät tuolloin seisahtuneet millään taholla, vaikka Kepu sai 55 paikkaa. Nyt käydyissä vaaleissa Kepun veret ovat sen sijaan ainakin jotenkin hyytyneet. Kuinka tässä näin kävikään? Palataanpa ajassa taaksepäin.

Kun Maalaisliito kävi vaaleihin vuonna 1930 se esitti: "Kansalaiset! Maalaisliitto käy vaaleihin oman lippunsa johdolla. Se kutsuu yhteistyöhön kaikkia kansalaisia, jotka isänmaallisten ja suomalaiskansallisten pyrkimysten elähdyttäminä sekä sopusoinnussa sen ohjelman kanssa haluavat kaikin laillisin keinoin käydä lujittamaan tasavaltamme valtiollista ja taloudellista itsenäisyyttä". Julistuksesta huokuu terve alkiolainen henki ja isänmaan rakkaus. Paljon on tapahtunut kuitenkin tämän jälkeen.

Maalaisliitto aloitti toimintansa nimenomaan maalaisväestön etujen ajajana, mutta on Keskustapuolueena luopunut siitä jo ajat sitten. Presidentti Kekkosen valtakauden päätty­essä 1980-luvulla käynnistettiin valtion omaisuuden yksityistämiseen tähtäävät toimet, jotka ovat sittemmin jatkuneet keskeytyksettä.

Varsinainen konnantyö tapahtui vuonna 1994, kun Kepu Esko Ahon johdolla teki perustuslain vastaisen valtiokaappauksen liittäen maamme Euroopan Unionin jäseneksi ja luopuen valtiollisesta itsenäisyydestä. Tämä aika on ollut todella suurta hävityksen aikaa maallemme, valtaa on pitänyt maailmanlaajuinen suurpääoma.

Monen sukupolven aikana hankittu kansallisvarallisuus on lähes tyystin hävitetty ja saatu lisäksi yli 623 miljardin markan valtionvelka, joka kasvaa kaiken aikaa. EU-hurmokseen kuuluu koko maailmaa syleilevä politiikka ja kansojen sekoittaminen. Meillä lähes kaikki puolueet - Kepu eturintamassa - pyrkivät vaihtamaan maamme väestön pakolaisten nimikkeellä täysin toiseksi. Kansallismielisyydestä on tehty äärioikeistolainen kirosana, joka ei sovi EU:n politiikkaan. Kun pääministeri Sipilä kävi taannoin puhumassa EU:n parlamentissa, niin hän täynnä EU-henkeä hyökkäsi populismia - siis kansallismieli­syyttä - oman kansan asioista huolehtimista vastaan.

Tarvitseeko meidän enää ihmetellä Kepun vaalitappiota? On muistettava, että kansa sanoo aina kaikessa sen viimeisen sanan, olkoonkin vaikka sen tuomio saattaa joskus viipyä. Ennustan, että maamme puoluekartta muuttuu lähitulevaisuudessa vielä varsin rajusti, kansa sen muuttaa. Siinä määrin maamme asiat ovat nykyisin järkyttävän sekaisin.

Erkki SurakkaNivala Suomalainen puolue ry.