Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Laiton ir­ti­sa­no­mi­nen Raa­hes­sa

LUKIJALTA Täällä Raahessa irtisanottiin kaksi työntekijää laittomasti tammikuussa 2017. Toinen näistä irtisanomisista meni aina käräjäoikeuteen saakka, jonka käräjäoikeus tuomitsi laittomaksi irtisanomiseksi.

Toinen näistä työntekijöistä aloitti kovan "työtaistelun" laitonta irtisanomista vastaan, joka päätyi aina käräjäoikeuteen saakka ammattiliiton kautta. Työntekijä tiesi heti, että kyse on laittomasta irtisanomisesta. Työntekijä tuli irtisanotuksi keskellä päivää, ei mitään ennakkoilmoitusta, ei varoituksia taloudellisista vaikeuksista, ei mitään.

Valheita oli sitäkin enemmän. Työnantaja valehteli päin näköä ilman omantunnon tuskia. Mikä se sellainen työnantaja on? Eihän se ole työnantaja eikä mikään. Kaikenlaisia sitä pääseekin työnantaiksi. Johdetaan yritystä ilman, että tunnetaan lainsäädäntöä. Työntekijä koki myös tulleensa työpaikalla työpaikkakiusatuksi, mutta tottakai kaikki kiistetiin. Ihan muuten vaan työntekijälle huudettiin työpaikalla toisten työntekijöiden toimesta, ja johon työnantaja suhtautui piittaamattomasti. Se on "normaalia" joissakin työpaikoissa, että huudetaan, nöyryytetään, ja jauhetaan seläntakana.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.