Lu­ki­jal­ta: Lau­lu­to­ve­rit val­loit­ti­vat Walon

LUKIJALTA Raahen Laulutoverien toinen Kaj Chydeniuksen 80-vuotiskonsertti järjestettiin Oulussa Walolla, Koskelankylän työväentalolla lauantaina.

Kuoron oululainen suosikkipaikka on juuri Walon akustinen sali. Syksyn sade ei haitannut kuoron ystävien liikettä. Walon sali oli niin täynnä väkeä, että sellaista ei ole koettu mies/naismuistiin.

Laulutoverit esittivät parituntisen konsertin aikana 23 kuorolle sovitettua esitystä. Kuoron johtaja Pauli Ylitalo toi lämpimät terveiset 80-vuotiaalta mestarilta. Hän esitteli huumorilla höystäen esitettävät laulut. Yleisölle tarjottiin tunteiden sydämellinen kirjo.

Pauli Ylitalo on valmentanut Laulutoverit erittäin hyvään kuntoon. Hän korostaa sitä, että yleisön on saatava laulujen sanoista selvää. Siihen kuoro on panostanut vahvasti ja se kuului salissa.

Kuoron solisteina lauloivat Milka Metsäpolku, Jaakko Simomaa ja Juha Puuperä, säestäjinä Kati Airosmaa ja Anne-Maria Tokola. Multimediaesityksistä vastasi Dave Bradburn.

Kuoron johtajan kirjoittamat Lehemä ja Kahavia! Kahavia! olivat vahvasti yleisölle mieleen. Tuon Lehemä-laulun voisi nimittää nykypäivänä nautakarjan puolustuslauluna, niin paljon ilmastonmuutos vaatii kantturoita teuraalle. Tutut ikivihreät päätettiin yhdessä kuoron ja yleisön kanssa laulettuun Nuoruustangoon. Seisaalleen nousten yleisö osoitti railakkaasti suosiotaan Laulutovereille.

Raahe voi olla kuorostaan ylpeä!

Helena ja Osmo Hekkala