Mainos: Ter­ve­tu­loa pul­la­kah­vil­le ta­paa­maan leh­den­te­ki­jöi­tä ti 24.5. klo 12-14 Raahen Seutuun (Fell­ma­nin­puis­to­ka­tu 4). Pai­kal­la myös opas­tus­ta di­gi­tuot­tei­dem­me käyt­töön.

Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Naisen paikka on vallan kah­vas­sa, ei hellan ja nyrkin välissä

MIELIPIDE Koko hallituskauden aikana olen lukenut, kuinka Marinin hallitukseen yhdistetään sanat  tyttöhallitus, sukkahousuhallitus, spice girls, tyttö, sokoksen kassa, korkokenkähallitus ja muuta epäkunnioittavaa asennetta.

Olen myös itse huomannut nuorena naisena, että jos olemme kiinnostuneita politiikasta, niin meitä nuoria ei kaikki ota tosissaan, mikä on todella epäkunnioittavaa ja tökeröä käytöstä hyvinvointivaltiossa. Toinen seikka on, kuinka paljon meidän nuorten naisten ulkonäköä kommentoidaan hyvinkin suoraan. Se ei mielestäni kuulu hyviin käytöstapoihin vaikka ulkonäköön liittyvät kommentit olisikin positiivisia. Toisten ihmisten ulkonäköä kommentoidaan kuin puhuttaisiin päivän säästä. En ymmärrä miksi naisten ulkonäköä täytyy kommentoida politiikassa, koska miten ulkonäkö liittyy politiikkaan, esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaan. En ainakaan itse kaipaa ulkonäkööni liittyvää epämiellyttävää lätinää osakseni, vaan politiikassa tulee keskittyä asioihin. Jotkut toki voivat ottaa sellaisen kohteliaisuutena, mutta itse koen, ettei se ole soveliasta. Ei politiikan parrasvalot ole mikään missikisa, jossa arvioidaan ihmisten ulkonäköä. Nuoret naiset tulee ottaa tosissaan, koska jokaisella on oikeus olla kiinnostunut politiikasta.