Lukijalta
Mielipide

Lukijalta: Vaalit lähenee, arvot kovenee

MIELIPIDE Oulussa paljastuneet lapsiin kohdistuneet seksuaalirikosepäilyt ovat jälleen saaneet ikävää jatkoa, sillä nyt vuorostaan Raahessa on vangittu todennäköisin syin epäiltynä ulkomaalaistaustainen mies, jonka epäillään raiskanneen alaikäisen viime syyskuussa. Muualta Euroopasta tuttu ilmiö alkaa olla siis valitettavan tuttu myös kaikkialla Oulun seudulla. Vielä joulukuussa niin poliisi kuin poliitikot yrittivät piilotella lapsiin kohdistuneita seksuaalirikosepäilyjä, mutta nyt äänessä on lähes jokainen poliitikko vasemmalta oikealle.

Samat poliitikot, jotka ovat puolustaneet vastaanottokeskusten perustamista omille paikkakunnilleen, tai jopa vaatineet turvapaikanhakijoiden vastaanottamista ja auttamista, käyttävät nyt samoja argumentteja ja toimenpide-ehdotuksia, kuin perussuomalaiset. Vaalit lähenee, arvot kovenee. Vaalien jälkeen äänestäjä voi olla varma, että heidän puheet eivät muutu teoiksi, sillä tällä hetkelläkään esimerkiksi kokoomuslaiset ja keskustalaiset eivät tee edes sellaisia ratkaisuja, joita laki mahdollistaisi jo nyt. Ulkomaalaisrikollisia ei esimerkiksi ole karkotettu niin paljon, kuin voitaisi, eikä edes kotouttamistoimista kieltäytyviä turvapaikanhakijoita rangaista vastaanottorahaa pudottamalla, koska sen pelätään olevan uhka turvallisuudelle.

Kuten pääministeri Juha Sipilän uudenvuodenpuheesta kävi ilmi, hän on enemmän huolissaan rasismista ja vihapuheesta, kuin lapsiin kohdistuneista hirmuteoista, jotka ovat aivan selkeää seurausta löysästä maahanmuuttopolitiikasta. Kun tapauksia on paljastunut lisää, pääministeri on alkanut piilotella poliisin ja oikeusjärjestelmän takana. Keskustan riviedustajat sen sijaan suoltavat tasaiseen tahtiin hyvin persumaisia ulostuloja – ilman konkreettista näyttöä niiden takana pysymisestä.

Seksuaalirikosten torjumiseksi ehdotetaan nuorten valistamista sosiaalisen median vaaroista. Muistuttaisin kuitenkin, etteivät raiskaajat häviä minnekään, vaikka jokainen suomalaistyttö heidät estäisi erilaisissa internet-palveluissa. Jotta niin Raahe kuin koko Oulun seutu ja muu Suomi säästyisi jatkossa tällaisilta maahanmuuton ongelmilta, on ratkaisut tilanteeseen etsittävä maahanmuuttopolitiikasta. Kantokykymme on rajallinen, joten on tehtävä ratkaisuja, jotka lopettavat sellaisen maahanmuuton, joka on Suomelle haitallista.

Jenna SimulaEduskuntavaaliehdokas, ps Kansanedustajan avustaja