Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Lu­ki­jal­ta: Va­lin­nan­va­pau­den toi­vei­ta

MIELIPIDE Pyhäjoella oli tämä kyläkohtainen hirvenlihan jakelu, käytännössä tämäntapainen ainakin 25 vuotta. Sillä joka kylältä jaettiin vuosittain yhden hirven lihat, valinnanvapauden puitteissa ainoastaan sotaveteraanien eduksi. Nytpä on myyty yksi hirvi vuosittain joka kylällä Pyhäjoella, ja annettu niistä saadut rahat sotaveteraaneille pankkiin.

Omakohtaisesti olen jäänyt sotainvalidiveljenä näistä eduista täysin osattomaksi, ja olen kysynyt muutaman kerran, minkä vuoksi nämä edut eivät kuulu itselleni? Tähän asiaani Pyhäjoen invalidien ja sotaveteraanien asianajajanainen vastasi virallisen korostavasti tiettäväksi: "Nämä palvelut, samoin kuin kaikki muutkin, on tarkoitettu ainoastaan sotaveteraaneille kuuluvaksi."

Nämä Pyhäjoen sotaveteraanit, joita vähän enää on jäljellä, saavat varmaan hyvän hoidon ja ravinnon siellä Jokikartanossa ja Taukokankaalla ollessaan. Jotenka tämäntapainen henkinen ravinnonlisä olisi näille sotaveteraaneille näissä hoitopaikoissaan vielä tärkeä saada. Niinpä heille on hyväksi, että omaiset ja muutkin lähimmäiset käyvät useammin heitä heidän hoitopaikoissaan tervehtimässä.

Näissä mietteissä toivoisin Pyhäjokialueen hirvenpyytäjien tämän tärkeän asiani ymmärtämistä ja käytännössä toteuttamista niin kuin Pyhäjoella on saatu kyläkuntakohtaisesti näitä hirvenkaatolupia hirvikannan lisääntymisen vuoksi. Mielestäni olisi hyvin sopiva ja järkevä tapa muuttaa hirvenlihan antaminen Pyhäjoen kylillä tähän valinnanvapauden toivomaani asiaan. Näin ollen olisi tärkeä asia vuosittain jakaa yhden hirven lihat joka kylistämme vähäosaisten lähimmäisavun tarpeeseen.