Lukijalta
Mielipide

Lukijalta: Vastaus Erkki Surakalle

MIELIPIDE Erkki Surakalle Raahelaisen 8.6 johdosta.

Erkillä, vaikka onkin ikämies kuten minäkin, on jäänyt historia huonosti mieleen. Eli mitkä seikat esim. vaikuttivat EU-päätökseen. Esko Aho sai hieman lievennettyä kovia ehtoja jne.

Toisaalta yhteiskunnan arvoja ovat ylläpitäneet (kesk-sdp-vas) puna-multa akselilla niin, että maamme on voinut kehittyä nopeasti ja kohtuullisen tasapuolisesti, vaikka ongelmiakin on.

Surakan ääriliike tietäisi paluuta ”hevos-vetoiseen” aikaan. Mm. puolet elintasostamme riippuu ulkomaan kaupasta ja siihen noilla eväillä tulisi iso kupru.

On turha itkeä omaisuuden menetyksistä, jos niillä rahoilla voidaan edelleen kehittää ja vauhdittaa kotimaan kehitystä.

Ruokahuolto eli omavaraisuus on edelleen tärkein turvallisuustekijä Suomessa.

Hyvä esimerkki oli Pohjanmaan puhelinosuuskunnan kamppailu myynnistä, Surakan ja kumppaneiden kaatoyritykset osuuskunnan myyntiä kohtaan veti vesiperän, kun järkevä enemmistö ymmärsi, että maailma muuttuu.

On myös kohtuutonta syyttää kepua maailmanlaajuisesta pakolaisongelmasta. Ennemminkin syy on niissä kansallismielisissä diktaattoreissa, jotka omilla itsekkäillä pyrkimyksillä aiheuttavat katastrofeja. Suomi ei pysty asiaa ratkaisemaan yksinään.

Nivalan miehen itsepäisyys ei sinällään ole pahaksi, mutta pitäisi ymmärtää taustat paremmin, jotta voi uskottavasti vaikuttaa.

Vastasi toinen Nivalalaista sukua omaava jästipää,

Reijo Härönoja