Lukijalta
Mielipide

Lukijalta: Vastaus Pikkulahti kids -tapahtuman palautteeseen

LUKIJALTA Yleensä emme kommentoi yksittäisiin palautteisiin mutta nimimerkillä "Enpä ois uskonut" yleisönosastolla maanantain 1.7 olleeseen kirjoitukseen haluamme antaa muutaman vastauksen.

Ikävää että hänelle on jäänyt tapahtumastamme huono mieli ja etteivät järjestelyt vastanneet odotuksia.

Tapahtuma on kaikille suunnattu koko perheen tapahtuma, joten lapset ja aikuiset ovat tervetulleita yksin tai yhdessä. Perheiden koko ja kokoonpano voivat olla millaisia tahansa, myös yksinäinen eläkeläinen muodostaa oman perheensä.

Tarjottavat ovat kaikille ilmaisia ja saatavilla kuten myös ohjelmapisteet joita yhteistyökumppanimme tarjoavat.

Raahen vapaaehtoiset ry eli RaaVa järjestää vuoden aikana useita pieniä ja isoja tapahtumia kuten Pikkulahti kidsin Pekanpäivien lauantaina, Koko kansan itsenäisyyspäiväjuhlan Härkätorin puistossa 6.12. sekä vähävaraisten jouluruokailun Ollinsaaren koululla joulun aikaan. Pelkästään näihin tapahtumiin osallistuu yli 10 000 ihmistä ja heille tarjoamme syötävää ja ohjelmaa ilmaiseksi.

Lisäksi RaaValla on toimintaa läpi vuoden, Palon Pajan ja ruoan jakelun muodossa ensisijaisena kohteena vähävaraiset kaikenlaiset perheet, sekä hätäapuna kaikenlaisissa katastrofitilanteissa, joihin meistä jokainen voi joskus joutua.

Kaikissa tapahtumissamme noudatamme nollalinjaa alkoholin/päihteiden suhteen talkoolaisten kesken. Talkoolaiset ovat tavallisia ihmisiä ja meissä löytyy hyvinkin erilaisia tyyppejä, mutta kaikki ovat mukana suurella sydämellä ja iloisin mielin.

Paikalla on aina lupien mukainen määrä järjestysmiehiä, liikenteenohjaajia sekä talkoolaisia huolehtimassa paikalla olevien ihmisten turvallisuudesta ja tapahtuman sujuvuudesta. Järjestyshäiriöitä tapahtumissamme ei ole ilmennyt.

Pikkulahti kidsissä vieraili tänäkin vuonna yli 4000 ihmistä, vauvasta vaariin. Kyseisen tapahtuman kulut ovat yli 20 000 euroa, jos tapahtuma järjestettäisiin maksullisena. Voimme kuitenkin tarjota tämäkin tapahtuman ilmaiseksi sponsoreidemme ja talkoolaisten avulla.

Kiitos yli 60 talkoolaisille sekä yhteistyökumppaneillemme.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Raahen vapaaehtoiset -facebook-sivulta.

Terveisin,

Anu Mattilatapahtumavastaava
Sari NiemeläRaahen vapaaehtoiset ry pj