Mainos

Lu­mi­lin­ko tuo pe­las­tuk­sen etenkin run­sas­lu­mi­sil­le alueil­le

Runsasluminen talvi tuo mukanaan kauniin luonnon ja mahdollisuuden moniin talviurheilulajeihin. Etenkin omakotitaloasujille se tuo mukanaan kuitenkin myös haasteen.

-

Vaikka Suomen eteläosissa lunta ei ole juurikaan päästy näkemään tänä talvena, on pohjoisemmassa päästy normaaleihin tai lähes normaaleihin lumimääriin. Runsaslumisimmilla alueilla lunta on reilusti yli metrin, joka mahdollistaa talvesta nauttimisen täysin rinnoin.

Kaikille jatkuva lumen tippuminen ei kuitenkaan ole herkkua. Etenkin omakotitaloasujille lumenluonti aiheuttaa jopa tuntien päivittäisen lisäaskareen, ja iäkkäämmälle väestölle lumitöistä saattaa koitua jopa ylitsepääsemätön taakka, jos oman pihavajan kalustoon ei kuulu lumilinkoa.

Tehokas lumilinko pärjää nuoskalumessakin

Moni on löytänyt helpotuksen lumiurakkaansa lumilingosta. Jopa yli 50 cm korkeassa hangessa eteenpäin vaivattomasti porskuttava lumilinko löytyy nyt yhä useamman kotipihan vajasta. Raskas nuoskalumikin lentää lumilingon heittoputkesta jopa yli 10 metrin päähän.

Useimmiten lumilinko on varustettu usealla vaihteella, ja vetää itse itseään eteenpäin hangessa. Ja kun käytössä on laadukas lumilinko, siitä löytyy myös peruutusvaihde. Preeco.fi verkkokaupasta myydään lumilinkojen kaveriksi usein myös lumiketjut, jotka parantavat lingon ominaisuuksia entisestään.

Polttoainekäyttöinen lumilinko suosituin

Lumilinkoja löytyy monissa eri malleissa, väreissä ja tehoissa. Saatavilla on myös sähkökäyttöisiä lumilinkoja, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi rivitaloasuntojen pihan putsaukseen. Sähkökäyttöinen lumilinko on myös hiljaisempi, mutta usein pienitehoisempi kuin polttomoottorilla toimiva lumilinko.

Tehokkaampi, bensakäyttöinen lumilinko, tarjoaa arjen pelastuksen paitsi omakotitalon pihalle myös kerrostalojen piha-alueiden lumitöihin. Etenkin alueille, joissa lunta saadaan runsaasti joka talvi, kannattaa valita linko joka pärjää korkeammassa hangessa.

Lumilinko ei vie juurikaan tilaa, ja esimerkiksi pienempikin metallinen pihavaja pitää huolen että linko pysyy turvassa.