Mainos: Raahen Seudun joulutarjous: Raahen Seutu Digi + Lehti 2 kk vain 35 euroa, tilaa tästä!

Maaleja kuin liu­ku­hih­nal­ta

Raahelainen Ville Kuorilehto unelmoi joskus NHL:stä, mutta ne haaveet 24-vuotias Raahe-Kiekon hyökkääjä on jo haudannut.

Ville Kuorilehto pelaa jääkiekkoa nykyään nauttimisen vuoksi. Hän ei haaveile enää ammattilaisurasta, vaikka ikää on vasta 24 vuotta. Kuorilehto uskoo, että Raahe-Kiekko taistelee keväällä noususta Suomi-sarjaan. 24-vuotias Kuorilehto omistaa hyvän laukauksen, mutta ei kuulemma niin hyvää kuin Patrik Laineella on.
Ville Kuorilehto pelaa jääkiekkoa nykyään nauttimisen vuoksi. Hän ei haaveile enää ammattilaisurasta, vaikka ikää on vasta 24 vuotta.
Ville Kuorilehto pelaa jääkiekkoa nykyään nauttimisen vuoksi. Hän ei haaveile enää ammattilaisurasta, vaikka ikää on vasta 24 vuotta.

Vihannista maailmalle lähteneellä Ville Kuorilehdolla oli joskus pienenä jääkiekkojuniorina unelma. Hän halusi päästä ammattilaiseksi NHL-kaukaloon.

–Eiköhän se ole kaikilla pikkujunnuilla haaveena, mutta en haaveile siitä enää, Kuorilehto myöntää.

Tällä hetkellä mies pelaa jääkiekkoa siksi, koska yksinkertaisesti tykkää lajista.

–Aina kesän aikana sitä alkaa kaivata, Kuorilehto myöntää.

Aivan ensimmäiset junnuvuodet Kuorilehto kulki Vihannista Oulaisissa pelaamassa ja treenaamassa. Kasiluokkalaisena he muuttivat Raaheen, joten oli luontevaa jatkaa pelihommia teräskaupungissa.

Matkan varrella Kuorilehdon yllä on ollut pääasiassa Raahe-Kiekon pelipaita.

Sarjataso on ollut suurimmaksi osaksi II-divisioona tai Suomi-sarja. Jälkimmäisessä sarjassa otteluita on toistaiseksi hieman enemmän.

Pari viime kautta mies on keskittynyt auttamaan Raahe-Kiekkoa kohti II-divisioonan kärkeä. Viime kaudella syntyi 23 ottelussa 33 tehopistettä, ja tällä kaudella tahti on ollut vähintään yhtä kova; 8 ottelua tehoin 8+5=13.

Kuorilehto myöntää, että jonkinlaista kehitystä tapahtuu joka vuosi, vaikka mies ei enää nuorene.

–Fysiikka on mennyt alaspäin, mutta peliin on tullut rauhallisuutta. Nyt kentällä malttaa paremmin, Kuorilehto arvioi itseään.

Kuorilehdon ehdoton vahvuus kentällä on hänen laukauksensa. Hän myöntää, että kun kiekko on lavassa ja maali näkyvissä, ovat hänen ajatuksensa vain siinä, miten kiekon saisi maaliin.

–Lauon mieluummin kuin syötän, mies vahvistaa.

Kuorilehto työskentelee raahelaisessa rakennusalan firmassa. Jääkiekko vie II-divaritasollakin paljon aikaa, mutta työn ja harrastuksen yhteensovittaminen ei ole tuottanut ongelmia.

Treenejä on keskimäärin kolmet viikossa ja siihen viikonlopun pelit päälle.

–Jääkiekko ja työ ovat sopineet kyllä hyvin yhteen. Ei ole jäänyt yhtään peliä väliin töiden takia, Kuorilehto kiittelee työnantajaansa.

Sarjakärjessä oleva Raahe-Kiekko pelaa kauden yhdeksännen ottelunsa tämän viikon perjantaina. Raaheen saapuu vieraaksi Ylivieskan Jääkarhut.

YJK on tällä hetkellä sarjajumbona, mutta se ei kerro Kuorilehdon mukaan koko totuutta. He ovat pelanneet vasta viisi ottelua, kun esimerkiksi pari pistettä, ja yhden pykälän, ylempänä oleva Nivala on pelannut raahelaisten tapaan jo kahdeksan peliä.

–YJK on liikkuva porukka. Heillä on hyvä maalivahti ja kohtuullisen hyvä hyökkäyspeli. Tulee varmasti vauhdikas peli, Kuorilehto lupailee.

Paljonko ottelu päättyy ja mitkä ovat maalitykki-Kuorilehdon tehot?

–5-1 ja teen tehopisteet 0+2, hyökkääjä paljastaa.

Kun vastassa on joukkue, joka on voittanut vasta yhden ottelun tällä kaudella, saattavat sarjakärjen ajatukset karata jo viikonlopun viettoon. Mutta Kuorilehto vakuuttaa, ettei sitä vaaraa ole. Motivaatiota riittää jokaista joukkuetta vastaan.

–Tällä kaudella se ei ongelma. Viime kaudella oli tosi vaikea asennoitua Kuusamoa ja Oulaisia vastaan, mutta tällä kaudella ei ole niin selkeitä jumbojoukkueita, raahelainen muistuttaa.

RK-YJK perjantaina Raahen jäähallissa kello 18.30.