Maa­lin­te­ko oli liian haas­teel­lis­ta

AS Moon vieraspelimatka ei tuottanut lisää pisteitä sarjataulukkoon.

AS Moonin vierailu Turkuun ja Raumalle ei tuottanut tulosta. Paikkoja joukkue luo, mutta viimeistely ontuu.
AS Moonin vierailu Turkuun ja Raumalle ei tuottanut tulosta. Paikkoja joukkue luo, mutta viimeistely ontuu.
Kuva: Roy Viitanen

AS Moon hävisi lauantaina futsalin ykkösessä Turun Pallokerholle 4–2 (1–1). AS Moon kaatui paljolti viimeistelyn ongelmiin. Joukkue rakentaa kyllä tällä hetkellä riittävästi tilanteita, mutta palloa ei saada verkkoon.

– Maalinteko tökkii. Paikkoja kyllä oli ja mahdollisuudet voittaa, AS Moonin Janne Hämeenkorpi kommentoi lauantain ottelun jälkeen.

TPK meni kotisalissa ensin johtoon. Ensimmäisen jakson lopulla AS Moonin tasoitus merkittiin turkulaisten omaksi maaliksi.

Toisen jakson alkupuolella Marko Keinänen vei AS Moonin 1-2 johtoon.

Maalin jälkeen oli raahelaisten paikka iskeä kovempaa niittiä.

– Hyvä paikka tehdä 1-3, mutta sitten huolimattomuusvirhe ja tilanne olikin 2–2. Maalipaikat pitäisi käyttää hyväksi. Vastustajan maalit olivat heidän hyvyyttä. Ei montaa paikkaa heillä ollut, Hämeenkorpi sanoi.

Tasoitusmaalin jälkeen TPK onnistui vielä kahdesti maalinteossa ja sarjapisteet jäivät lauantaina Turkuun.

Sunnuntaina AS Moon kohtasi FC Rauman. Avausjaksolla näytti, että maalinteko on edelleen yhtä vaikeaa tai jopa vaikeampaa kuin lauantaina. AS Moon jäi nollille ja FC Rauma iski kolmesti.

AS Moon sai pallon maaliin aivan jakson lopussa, mutta Timi Knuutisen sivurajapotku katsottiin menneen suoraan maaliin ja maalia ei hyväksytty.

Toisella jaksolla AS Moon näytti, että maalinteko ei ole sittenkään joukkueelle ihan outoa puuhaa. Ensin Antti Uusitalo kavensi 3–1:een ja pari minuuttia myöhemmin hyökkäyspäässä pallonriiston jälkeen Ville Määttä nosti AS Moonin jo maalin päähän.

– Toinen jakso oli paljon parempi. Sellaista mitä sen pitäisi olla. Pitää saada peliin enemmän tasaisuutta, Hämeenkorpi totesi sunnuntaina.

AS Moon pääsi vielä hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Ensin, kun FC Rauma jäi ulosajon takia vajaalle. Kaksi minuuttia hieromista ja pallon liikuttamista ei kuitenkaan tuottanut tulosta, kun laukaukset karkasivat seinille.

– Ylivoimalla olisi pitänyt ehdottomasti saada maali. Pallot pitää saada maalia kohti. Ei voi mitään, että ruuti on tällä hetkellä märkää, Hämeenkorpi sanoi.

Ottelun lopussa liivillinen maalivahtikaan ei tuottanut ratkaisua. Ylivoiman tapaan FC Rauman tiivis puolustaminen tehosi ja AS Moonin laukaukset kohti maalia jäivät puuttumaan. FC Rauma pääsi juhlimaan 3–2 (3–0) voittoa.

– Joukkueessa on ollut vaihtuvuutta ja se vaan näkyy ratkaisevissa paikoissa, Hämeenkorpi sanoi.

AS Moonilla on edessään vapaa viikonloppu. Seuraavan kerran joukkueen maalinteon tehokkuuden parantumista mitataan vajaan kahden viikon kuluttua Tampereella ja Helsingissä.