Mahtava hen­ge­mo­niaot­te­lu pit­käs­tä aikaa

Raahe-Kiekon ja Teräs-Kiekon Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu keräsi Raahen jäähalliin yli 900 katsojaa.

Paikallispeli täytti jäähallin ja ottelusta muodostui erittäin jännittävä.
Paikallispeli täytti jäähallin ja ottelusta muodostui erittäin jännittävä.
Kuva: Roy Viitanen

Raahe-Kiekko otti tarjolla olleen Suomen Cupin jatkopaikan voitettuaan Teräs–Kiekon 2–4 (0–0, 1–0, 1–4). Raahe-Kiekko saa kolmannella kierroksella vastaansa vähintään yhden Mestis-joukkueen.

– Kiva päästä kokeilemaan Mestis-joukkueita vastaan. Saadaan mukaan lisää kärkipään pelaajia, Raahe-Kiekon valmentaja Joni Hannuksela kommentoi.

Raahe-Kiekko ei jatkopaikkaansa saanut ilmaiseksi. Sarjatasoa alempana pelaava Teräs-Kiekko haastoi hyvin ja maalivahti Ville Nousiaisen johdolla piti pelin tiukkana loppuun saakka.

– Hyvä taistelu meiltä. Tyhmiin virheisiin kaaduttiin. Olisi ollut meilläkin hyviä paikkoja tehdä lisää maaleja, Teräs-Kiekon Santtu Salomäki totesi

Avauserä oli pelin tasaisin. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta yleisö sai istua hiljaa. Hallissa oli vähän odottava tunnelma.

Toisessa erässä Raahe-Kiekko alkoi painamaan peliä Teräs-Kiekon päätyyn. Pitkät pyöritykset eivät tuottaneet tulosta. Kaukalossa kävi sitten perinteiset ja Teräs-Kiekko teki ottelun avausmaalin.

– Ensimmäinen erä oli hyvä. Sitten vähän väsähdettiin. Olen kuitenkin tyytyväinen jätkien esitykseen. Toinen pelaa kuitenkin ylempänä, Teräs-Kiekon valmentaja Jari Perttunen totesi.

Toiseen erään mahtui maalin ohella paikallispelin luonteeseen sopivia tilanteita. Raahe-Kiekolta vietiin maali, kun tuomarin mielestä kiekko oli Ville Nousiaisen hallussa.

Aivan erän lopussa kiekko oli sitten oikeasti Nousiaisella, kun Raahe-Kiekon pelaaja törmäsi maalivahtiin. Yllättävästi tilanteesta Raahe-Kiekko saikin rankkarin, jossa Atte Junnila ei onnistunut.

Kolmannessa erässä Raahe-Kiekko sai tuskan pois harteilta. Heti ensimmäisellä minuutilla tasoitus ja muutamia minuutteja myöhemmin johtomaali.

Kolmannessa erässä tunnetaso kasvoi. Tunnetta lisäsi häilyvä tuomarilinja, joka jätti keskusteltavaa hallin käytäville ja varmaan vielä tulevalle talvellekin.

Erän puolivälin jälkeen Raahe-Kiekko siirtyi 1–3 johtoon. Teräs-Kiekon toiveita herätteli vielä Santtu Salomäen kavennusmaali. Viimeisen niitin antoi sitten kaksi minuuttia ennen loppua syntynyt Raahe-Kiekon neljäs maali.

Viimeistä maalia olivat tekemässä Raahe-Kiekon tehovitja Kalle Sippala 1+1, Joni Suominen 1+2 ja Jesse Häkkinen 2+2.

– Hyvä hegemoniamatsi. Tiedettiin, että tiukka matsi tulee. Mukava oli pelata ison yleisön edessä eikä päästy helpolla, Häkkinen sanoi.

Monen vuoden tauon jälkeen pelattua paikallispeliä seurasi 927 katsojaa. Sellaisia lukemia ei ole Raahen jäähallissa pitkään aikaan virallisissa otteluissa kirjattu.

Paikallispeli selvästi kiinnosti raahelaisia ja lähikuntienkin jääkiekkoihmisiä. Aivan samanlaista kiihkoa ei toki katsomosta löytynyt kuin takavuosien paikallispelien aikaan, mutta yleisömäärä oli aivan mahtava lukema.

Kautta linjan kaikki selvästi nauttivat yleisömäärästä. Niin pelaajat kuin joukkueiden taustat ja tietenkin katsomon täyttänyt yleisöjoukko. Tavallinen harjoituspeli edes paikallispelinä olisi tuskin tuonut ihan samoja lukemia.

– Suomen Cup on hyvä systeemi. Pelin taso nousee, Hannuksela sanoi.