Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mal­mi­tien ali­kul­ku­tun­ne­li etenee Elyssä: suun­ni­tel­ma­luon­nok­set val­mis­tu­vat syk­syl­lä

Se etenee: alikulun teko Palonkyläntien ja Malmitien risteykseen.
Se etenee: alikulun teko Palonkyläntien ja Malmitien risteykseen.

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ilmoittaa käynnistäneensä tie- ja rakennussuunnitelman laatimisen Malmitielle eli kantatielle 88 Palonkyläntien ja Oravantien risteykseen.

Kantatielle 88 Palonkyläntien liittymän itäpuolelle suunnitellaan kevyen liikenteen alikulkukäytävä. Lisäksi Palonkyläntien liittymisnäkemää parannetaan, järjestellään kevyen liikenteen yhteyksiä, uusitaan valaistus ja pysäkkijärjestelyt. Suunnitelmat laaditaan yhteistyössä Raahen kaupungin kanssa.

Hankkeen tavoitteena on kevyen liikenteen ja autoliikenteen turvallisuuden parantaminen.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään yleisölle, asianosaisille ja muille asiasta kiinnostuneille syksyllä 2017 ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Tiesuunnitelma valmistuu marraskuussa 2017, jonka jälkeen se lähetetään maantielain mukaiseen käsittelyyn. Tässä käsittelyssä tiesuunnitelmasta pyydetään lausunnot eri viranomaisilta sekä Raahen kaupungilta. Ennen lausunnon antamista kaupunki asettaa tiesuunnitelman nähtäväksi, jolloin kansalaisilla on mahdollisuus jättää muistutuksia suunnitelmasta. Lausuntojen ja muistutusten käsittelyn jälkeen Liikennevirasto antaa suunnitelmasta hyväksymispäätöksen.

Tiesuunnitelman valmistuttua hankkeesta laaditaan rakennussuunnitelma.