Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mal­mi­tien kaa­hai­li­jan valitus ei etene hoviin: van­keus­tuo­mio jää voimaan

-

Hovioikeus ei ota käsiteltäväkseen noin 40-vuotiaan raahelaisen miehen saamaa vankeustuomiota.

4 kuukaudeksi Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa vankeuteen tuomittu mies on valittanut törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta saamastaan tuomiosta Rovaniemen hovioikeuteen, mutta hän ei ole saanut jatkokäsittelylupaa hovioikeudesta.

Mies oli ajanut maaliskuussa 2016 kantatiellä 88 eli Malmitiellä Vihannista Raaheen mutkitellen omalla kaistallaan ja ohitellen autoja vaarallisesti jopa keltaisten sulkuviivojen kohdalla. Vastaantuleva ja ohitettava pakettiauto olivat joutuneet jarruttamaan muun muassa nokkakolarin välttääkseen. Ongelmia oli syntynyt myös rekka-auton ohituksessa.

Miehen mielestä hän syyllistyi ainoastaan liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hän toivoi tuomion alentamista ja pääsyä vankeusrangaistuksen sijasta yhdyskuntapalveluun.

Mies tuomittiin Ylivieska-Raahen käräjäoikeudessa paitsi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, myös kahdesta varkaudesta, pahoinpitelystä, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja törkeästä rattijuopumuksesta.

Mies oli muun muassa tunkeutunut toisen miehen kanssa kolmannen miehen asuntoon parvekkeen kautta hänen poissa ollessaan kesällä 2015.