Marja lupaa tehdä tänä kesänä holarin – katso video ja kuvia Sii­ka­joen golf­ken­täl­tä

Aviopari Pete ja Marja ovat harrastaneet golfia jo 30 vuotta. He ovat pelanneet paljon myös ulkomailla. Aleksi Heikkilälle Siikajoen golfkenttä on melkein kuin toinen koti. Terho Saari aloittelee parhaillaan toista golfkesäänsä. Raahentienoon Golf ry, Siikajoen kenttä, Aleksi Heikkilä Raahentienoon Golf ry, Siikajoen kenttä, Aleksi Heikkilä Raahentienoon Golf ry, Siikajoen kenttä, Aleksi Heikkilä
Aviopari Pete ja Marja ovat harrastaneet golfia jo 30 vuotta. He ovat pelanneet paljon myös ulkomailla.
Aviopari Pete ja Marja ovat harrastaneet golfia jo 30 vuotta. He ovat pelanneet paljon myös ulkomailla.
Kuva: Vesa Joensuu

Tämä aviopari on Siikajoen golfkentällä erittäin tuttu näky. Ollut itse asiassa jo 30 vuoden ajan. Ruukissa asuvat Marja ja Pete eivät halua kertoa sukunimeään julkisuuteen, koska kaikki heidät kuulemma kuitenkin tuntevat.

He ovat kiertäneet golfkenttiä eri puolilla maailmaa. Tarkkaa kierrosten lukumäärää 46 vuotta naimisissa ollut aviopari ei ole laskenut, mutta arviolta niitä on tullut tuhansia.

Kummankin meriittilistalta löytyy hole in one -lyönti, eli pallo on tippunut reikään ensimmäisellä lyönnillä. Petellä niitä on kaksi ja Marjalla yksi.

– Toinen tuli Kokkolassa Lionsien SM-kisoissa ja toinen täällä, Pete valottaa.

Marjan holari syntyi aikanaan Kuopiossa. Nyt hän aikoo tasoittaa tilanteen aviomiehensä kanssa.

– Lyön tänä kesänä holarin täällä Siikajoella, hän lupaa.

Siikajoelta lähtöisin oleva, nykyään Raahessa asuva, Aleksi Heikkilä löysi golfin jo 11-vuotiaana. Hän kertoo lajin puraisseen käytännössä heti. Kentälle oli helppo tulla, sillä hän asui Siikajoen kylällä.

Sen jälkeen Heikkilä on ollut tuttu näky kentällä ja kentän reunalla.

– Joka syksy on samat ajatukset, että ensi kesänä teen jotain muuta. Mutta aina löydän itseni täältä. Tämä on elämäntapa, ei täältä osaa olla pois, golfkentän kupeessa sijaitsevassa ravintolassa töissä oleva Heikkilä naurahtaa.

Video: Toni Länkinen

Siikajoen golfkentällä pääsee pelaamaan jo täydet 18 väylää, mutta käytössä ovat vielä talvigreenit. Radan kesäversioon siirrytään piakkoin. Ensimmäinen kisa on tiedossa tämän kuun loppupuolella.

Viime kesänä kuivuus pääsi hieman yllättämään, sillä vettä tuli taivaalta niin vähän. Nyt Raahentienoon Golf ry:n puheenjohtaja Juha Kaijankoskella on selkeä toive säiden haltijoille.

– Saisi olla lämmintä, ja öisin olisi vesisateita sopivan tasaisesti, mutta ei kuitenkaan pitkäjaksoisia sateita. Se olisi unelmasää. Kentällä on tehty muutoksia muun muassa siten, että kastelua yritetään parantaa, puheenjohtaja mainitsee.

Lue lisää aiheesta keskiviikon 8.5. Raahen Seudusta.