Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Marko Sal­me­la: Omat ta­voit­tee­ni täyt­tyi­vät

Marko Salmelan (sd) vaalikampanja jää plussalle, vaikka eduskuntatyöhön ei valtakirjaa tullutkaan.
Marko Salmelan (sd) vaalikampanja jää plussalle, vaikka eduskuntatyöhön ei valtakirjaa tullutkaan.
Kuva: Vesa Joensuu

SDP:n kansanedustajaehdokas, raahelainen Marko Salmela oli kerännyt 1 076 ääntä, kun ääniä oli laskettu 79 prosenttia.

Ennakkoäänet olivat Salmelalle positiivinen yllätys. Mies oli asettanut matkaan lähtiessään itselleen realistisen tavoitteen.

– Jos demari saa tältä alueelta toista tuhatta ääntä, se on aika lailla odotettu lukema. Henkilökohtaisesti minulla ei ollut isoja kuvitelmia. Näyttää, että tavoitteeseen pääsen, Salmela toteaa vaalivalvojaisistaan.

Salmela käyttää samaa mielikuvaa kuin kuntavaaleissa: ajattelee mielessään massana ihmisjoukkoa, joka on hänelle äänensä antanut.

– Sillä on iso merkitys, kun ajattelee asiaa näin konkreettisesti. Kun näin moni on vaivautunut paikalle ja piirtänyt minun äänestysnumeroni lippuun, on se otettava tyytyväisyydellä vastaan.

Salmela on yhtä kaikki voittajapuolueessa. Näyttäisi siltä, että Oulun piiriin olisi tulossa toinenkin kansanedustajapaikka demareille – voitto sekin.

Nyt kampanjan päätyttyä Salmelalla on takki tyhjä. Massiivisia maakuntakiertueita mies ei ole tehnyt, vaan kampanjaa on toteutettu työn ohessa.

– Eilen pidettiin talkooporukalle illanistujaiset. Taustatyötä tehneillä on takanaan melkoisia tuntimääriä. Kovin pienellä porukalla ei voi tehdä uskottavaa kampanjaa. Monelle tämä on kuitenkin ollut ainutkertainen kokemus.

Kentän vastaanotto on ollut voittopuolisesti positiivinen. Perinteisiä intoksia toki on käyty, mutta keskustelut on saatu päätettyä hyvään kättä päälle -lopputulokseen.

– Ihmisiä huolettaa monet asiat. Vastaani on tullut paljon sellaista, minkä olemassaoloa en ole hoksannutkaan. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä tällaisen kampanjan ja olen joutunut perehtymään moniin asioihin.

Kampanjan alkuvaiheessa keskustelut liikkuivat päivänpolttavissa vanhustenhuollon kysymyksissä ja Raahen sairaalan kohtalossa.

Ympäristöasiat ovat nousseet yli muiden viimeisten parin viikon aikana.

– Eilenkin moni tuli puhumaan ympäristöasioista. On hienoa, että se on alkanut ihmisiä kiinnostaa.