Mat­ti­las­ta kes­kus­ta­ryh­män toinen va­ra­pu­heen­joh­ta­ja

Keskustan eduskuntaryhmä on valinnut eduskuntaryhmälle uuden puheenjohtajiston. Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittiin Antti Kurvinen Kauhavalta Vaasan vaalipiiristä.

Eurasta kotoisin oleva Eeva Kalli ja raahelainen Hanna-Leena Mattila valittiin ryhmän varapuheenjohtajiksi.

Kansanedustajana vuodesta 2015 toiminut Kurvinen valittiin perjantaina puheenjohtajaksi äänin 20 – 10. Toisena ehdokkaana vaalissa oli kansanedustaja Markus Lohi Lapin vaalipiiristä.

Kurvinen on toiminut aiemmin keskustan varapuheenjohtajana ja keskustanuorten puheenjohtajana. Koulutukseltaan Kurvinen on oikeustieteen maisteri.

Myös ensimmäinen ja toinen varapuheenjohtaja valittiin äänestämällä. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajiksi valittiin toisella äänestyskierroksella äänin 17 – 13 ensimmäisen kauden kansanedustaja Eeva Kalli Eurasta Satakunnan vaalipiiristä. Toisena ehdokkaana vaalissa oli ensimmäisen kauden kansanedustaja Hanna-Leena Mattila.

Toiseksi varapuheenjohtajiksi valittiin toisella äänestyskierroksella äänin 19 – 11 kansanedustaja Hanna-Leena Mattila Raahesta Oulun vaalipiiristä. Toisena ehdokkaana vaalissa oli kansanedustaja Mikko Kärnä Lapin vaalipiiristä.