Me­nes­tys­tä talous edellä

PattUn uusi puheenjohtaja Jari Suonvieri perusti aikoinaan salibandyseuran.

Pattijoen Urheilijoiden uusi puheenjohtaja Jari Suonvieri katsoo erittäin luottavaisena tulevaan. Seuran talous on mukavassa tasapainossa. Suonvieri sanoo, että johtokunta houkutteli hänet puheenjohtajaksi.
Pattijoen Urheilijoiden uusi puheenjohtaja Jari Suonvieri katsoo erittäin luottavaisena tulevaan. Seuran talous on mukavassa tasapainossa.
Pattijoen Urheilijoiden uusi puheenjohtaja Jari Suonvieri katsoo erittäin luottavaisena tulevaan. Seuran talous on mukavassa tasapainossa.
Kuva: VESA JOENSUU

Jari Suonvieri, 43, valittiin viime viikolla Pattijoen Urheilijoiden uudeksi puheenjohtajaksi. Virallisesti hän aloittaa hommat vasta marraskuun alussa, mutta käytännössä työ on jo alkanut.

Urheiluseuran johtaminen on hänelle ennestään varsin tuttua, sillä Suonvieri on ollut raahelaisen salibandyseuran Team Tempon puheenjohtajana vuodesta 2010 lähtien. Itse asiassa mies oli silloin myös perustamassa seuraa.

PattU-kokemusta Suonviereltä löytyy nelisen vuotta. Siitä ajasta johtokunnassa hän on ollut kolme vuotta.

Edustusjoukkueen manageroinnin hän otti vastuulleen toissa kesänä.

Hyppy PattUn puheenjohtajaksi ei ole mikään suuri loikka tuntemattomaan. Hän uskoo, että pystyy hyvin hoitamaan kahden seuran puheenjohtajuuden, koska molemmissa seuroissa on sen verran hyviä apukäsipareja.

– Ei se ole yhden miehen show´ta, Meillä on tosi hyvä johtokunta ja hyvä henki porukassa. Nyt meillä on täysi johtokunta ja kaikki paikat on täytetty, joten siellä on harteita tekemään asioita eri tavalla kuin muutama vuosi sitten. Nyt voi jakaa ja delegoida asioita. Viime kaudelle johtokunta saatiin täyteen, ja se näkyi asioissa, ettei tule kenellekään liian raskasta, Suonvieri kehuu Pattijoen Urheilijoiden johtoporrasta.

Pattijoen Urheilijat on tehnyt viime vuosina melko tasaista taloudellista tulosta. Edellinen tuloskausi ei tosin yllä aivan plusmerkkiseksi.

– Päättyneeltä kaudelta tehdään pientä miinusta. Se on ollut vähän niin, että joka toinen vuosi tehdään pientä plussaa ja joka toinen vuosi pientä miinusta.

Puheenjohtaja korostaa moneen otteeseen, että talous on tärkeässä roolissa, mutta asioiden kanssa pitää tasapainotella, koska menestystäkin pitäisi tulla.

– Talous edellä mennään. Muuten mitään lajia ei pysty pyörittämään, ellei ole talous kunnossa ja vakaalla pohjalla. Se on tässä se haastavin työmaa. Ja toisaalta vaaditaan myös menestymistä edustusurheilussa jossain kohtaa. Tämä on tasapainoilua talouden ja urheilullisuuden kanssa, Suonvieri puntaroi.

Lue lisää Jari Suonvierestä maanantain 21.10. Raahen Seudusta.

Fakta

Jari Suonvieri

Ikä: 43 vuotta

Lähtöisin Pattijoelta.

Asuu perheensä kanssa Pyhäjoella.

Perheeseen kuuluvat vaimo ja 10-vuotias poika.

Aloittaa Pattijoen Urheilijoiden puheenjohtajana virallisesti marraskuun alussa, mutta käytännössä on jo aloittanut ne hommat.

Toimii myös PattUn miesten superpesisjoukkueen managerina.

On raahelaisen salibandyseuran Team Tempon perustajajäsen ja toiminut seuran puheenjohtajana alusta asti.