Me­ri­päi­vil­lä sei­lat­tiin myö­täi­sis­sä tuu­lis­sa - Katso ku­va­gal­le­ria

-
Kuva: Miia Lahti

Laajan kattauksen tekemistä tarjoillut tapahtuma levittäytyi jälleen kerran Raahen Museonrantaan, jossa nähtiin Meripäivien Komerssin vanhanajan markkinat. Muoviset massatuotteet loistivat poissaolollaan ja markkinahumun keskiössä nähtiin paljon käsintehtyjä ja luonnon raaka-aineista valmistettuja tuotteita.

Yksi myyjistä oli Vappu Saaranen Kärsämäeltä, jonka kalanahoista tehdyt tuotteet istuivat päivän teemaan täydellisesti. Saaranen lupasi pitää luentoja kalannahan parkitsemisesta jokaiselle ohikulkijalle, mikäli aihe kiinnostaisi.

– Itse hurahdin kalannahkaan vähän puolivahingossa. Aluksi minua kiinnosti vain kasviparkitus ja mitä kalasta oikein saa. Opiskelin aihetta ja yhtäkkiä alkoi tilauksia tippumaan. Piti tehdä liivit mateen nahasta ja muuta sellaista. Kalannahka on uskomattoman monipuolinen ja kestävä materiaali, jota ei saisi heittää roskiin, Saaranen vastaa.

Viikonlopun vauhdikkaimpiin esityksiin kuului Lauri Keräsen ja Team Barbendersin Water MX -esitykset.

Käytännössä Keränen ajoi suksivarusteisella motocrossillaan pitkin Museonrannan vettä. Motocross-pyörässä on muovista ja alumiinista tehty kelkka, jonka päällä pyörät osittain seisovat. Takana on siipiratasta muistuttava pyörä, jonka avulla ajoneuvo liikkuu ja vieläpä melkoista vauhtia.

– Rakensin vedellä liikkuvan motocross-pyörän omaksi ilokseni. Näitä on maailmassa noin kymmenisen kappaletta, Keränen kertoo.