Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi 4 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Met­sä­la­ki­rik­ko­mus­ten jäl­jil­le pääs­tään entistä pa­rem­min: Apuna tar­kas­tuk­set ja sa­tel­liit­ti­ero­tus­ku­vat

Suomen metsäkeskus valvoo satelliittierotuskuvien ja tarkastusten avulla, että metsänhakkuut tehdään metsälain mukaisesti. Tarkastukset kohdistetaan toteutuneisiin hakkuisiin ja erityisesti kriittisiin kohteisiin, kuten vesistöjen läheisyyteen ulottuviin hakkuisiin. Metsäkeskus kertoo lähettämässään tiedotteessa, että viime vuonna valvontamenetelmällä havaittiin noin 180 epäiltyä metsälakirikkomusta eri puolilla Suomea. Vuonna 2020 metsälakirikkomusepäilyjä oli lähes 300. Tehokas valvonta on osaltaan vähentänyt rikkomusepäilyjen määrää.

Suomen metsäkeskus voi havaita satelliittivalvontamenetelmän avulla hakkuut, joista puunostaja tai metsänomistaja ei ole tehnyt metsälain edellyttämää metsänkäyttöilmoitusta.

Valvontamenetelmä paljastaa myös hakkuut, jotka ovat ulottuneet metsälain suojaamiin erityisen tärkeisiin elinympäristöihin tai lähelle niitä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.