Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mie­hem­me Pra­has­sa: Marko Pyhtilä alkoi kir­joit­taa jän­nä­riä, mutta lop­pu­tu­los on myös po­liit­ti­nen satiiri aikamme öy­höt­tä­jis­tä

Marko Pyhtilä vietti mummolalapsuuttaan Paavo Pyhtilän pysyvässä taidenäyttelyssä. Alkuelämä menikin taiteen parissa. Pyhtilän vastikään julkaisema poliittinen satiiri syntyi Prahassa, jonne hän vei mennessään vain matkalaukun. Hänestä oli virkistävää asua maassa, jossa ei ymmärtänyt mitään.

Vappu Kallio

Marko Pyhtilä on kirjoittanut esikoisromaanin ”Kadonneen mestarin tapaus”, jota hän luonnehtii poliittiseksi satiiriksi. Tarinaan mahtuu ripaus realismiakin, sillä Prahassa on eletty jännityksessä, kun brittituristi katosi polttariseurueesta.

– Aloitin tarinan suunnittelemisen jännärinä, mutta huomasin, että tekstiin tuli väkisinkin vinoilua öyhöttäjien kustannuksella. Yksi esikuvistani on Stewart Home, joka oli yksi pro gradu -kirjani päähenkilöistä. Hänellä on mainio tapa laittaa tarinoidensa henkilöt suoltamaan suu vaahdossa yhteiskuntafilosofista puppua. Kirjailijana haluan lukijan viihtyvän ja mieluiten nauravan ääneen.

Nyt kun esikoinen on valmis ja työnnetty kylmään koronamaailmaan, hän kirjoittaa 2060-luvulle sijoittuvaa tarinaa, joka kertoo muusta maailmasta eristäytyneestä populistisesta valtiosta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.