Mie­li­pi­de: Miksi pitäisi ää­nes­tää raa­he­lais­ta?

Keskiviikon 23.1. Raahen Seudussa oli juttu raahelaisista eduskuntavaaliehdokkaista. Haastatelluista poliitikoista myös Inkeri Kerola korosti omien kansanedustajien merkitystä alueen asioiden ajajina.

Pitäisikö kansanedustajien olla vain oman alueensa edunvalvojia? On kai valtakunnanpolitiikassa ratkaisevan paljon tärkeämpiäkin asioita kuin nurkkakuntien tiemäärärahojen, sairaalapäivystysten ja aluetukien kärttäminen. Eikö siltarumpupolitikoinnin aika olekaan vielä ohi? Jos alueen ihmisille on kaikki kaikessa, pysähtyykö juna kolmesti vai neljästi Vihannissa, asialle pitää laittaa kaupunginjohtaja sekä valtuuston ja hallituksen puheenjohtaja.

Ehdokkaan valinnassa on hänen kotiosoitettaan paljon tärkeämpää, millaista politiikkaa hän edustaa ja millaiset arvot häntä ohjaavat. Tai onko niitä ollenkaan? Jos edustaja profiloituu rasismia hipovalla maahanmuuttajavastaisuudella ja kotiseudun puolustamisella, jää ainakin minulta ääni saamatta. Fiksumman ja avarakatseisemman voi aina löytää Oulusta tai vaikka Kuusamosta.

Potentiaalinen äänestäjä