Mikko Taarin hyppy rans­ka­lais­ten askiin on sujunut hyvin

Mikko Taarin kausi jääkiekkojoukkue Reimsin maalivahtina Ranskan III-divarissa on lähtenyt mainiosti käyntiin.

Taari ansaitsi lisätienestejä keräämällä viinirypäleitä paikallisille sampanjanvalmistajille. - Ei ollut muuten helppo työ, Taari kertoo. Reimisiä edutava Mikko Taari on kotiutunut hyvin Ranskaan. - Kunto on nyt hyvä kun olen saanut keskittyä pelaamiseen.
Taari ansaitsi lisätienestejä keräämällä viinirypäleitä paikallisille sampanjanvalmistajille. - Ei ollut muuten helppo työ, Taari kertoo.
Taari ansaitsi lisätienestejä keräämällä viinirypäleitä paikallisille sampanjanvalmistajille. - Ei ollut muuten helppo työ, Taari kertoo.

Raahe-Kiekossa maalivahtina pelannut Mikko Taari alias "Vitnes Mise" saapui Ranskan syvimmälle samppanjaseudulle Reimsiin viime elokuussa. Hän kirjoitti aiemmin viime kesänä yhden kauden käsittävän pelaajasopimuksen Koillis-Ranskan Reimsiä edustavan jääkiekkojoukkueen kanssa.

– Vastaanotto on ollut hieno. Saimme kämpän läheltä Reimsin keskustaa venäläisen pelaajan, Maximin kanssa. Nyt täällä on täysi tohina päällä. Treenataan, pelataan ja opiskellaan ranskaa neljä kertaa viikossa, Taari kertoo.

Peli on kulkenut tähän asti mallikkaasti. Reims on lohkonsa kärjessä, eikä ole hävinnyt sarjassaan yhtään peliä. Samalla Reims pelaa Ranskan Cuppia, jossa mittelöivät kaikki maan jääkiekkojoukkueet. Jokainen vastustaja arvotaan ennen peliä.

– Saimme vastaan yhden Ranskan kovimmista joukkueista. Peli oli kuin Raahe-Kiekko olisi pelannut jotain huonoa liigajoukkuetta vastaan. Peli oli luonteeltaan kuin "isät vastaan pojat" -matsi. Hävisimme 14-1, mutta se ei lannistanut joukkuetta. Peli oli hieno kokemus kaiken kaikkiaan.

Ranskalainen joukkuejohto ja valmennus ovat olleet Taariin tyytyväisiä.

– Täällä pelipäivä on todellakin juhlapäivä. Pelin jälkeen laitetaan kauluspaita ja siistit housut päälle ja suunnataan parille samppanjalasille sponsorin VIP-telttaan. Se kaikki kuuluu hyviin tapoihin täällä. Ennen treenejäkin kaikki kättelevät toisiaan ja kuulumisia vaihdetaan kohteliaasti.

Paikallisten fanien huomio on lyönyt Taarin ällikällä.

– Ensimmäisessä kotipelissä kuuntelin kannattajia, joilla oli lakanat, rummut ja jokin torvi mukana yleisössä. Heistä lähti ääntä melkein häiriöksi asti. Vieraspelien jälkeen he odottavat pelaajia ulkona, joille he ovat kattaneet herkkuja notkuvan pöydän. Otetaan yhteiskuvia ja kirjoitetaan nimmareita. Se tuntuu käsittämättömältä raahelaiselle pelaajalle, joka on tottunut saamaan ehkä pari ylimääräistä makkaraa pelin jälkeen.

Viikonloppuna Taari suuntaa pelimatkalle Luxemburgiin.

– Joukkueen tavoite on voittaa seuraavaksi oma lohkonsa. Mielestäni se on meidän ainoa tavoite. Pudotuspelit alkavat helmikuussa. Nyt olen onnellinen, että lähdin, Taari jatkaa.