Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Mo­ni­toi­mi­ta­lon re­mon­tin suun­nit­te­lul­le rahaa

Pyhäjoen monitoimitalo menee remonttiin ensi vuonna.
Pyhäjoen monitoimitalo menee remonttiin ensi vuonna.

Pyhäjoen kunnanvaltuusto hyväksyi lisämäärärahan monitoimitalon remontin suunnitteluun. Peruskorjauksen suunnitteluun varattiin 30 000 euroa. Varsinaisen peruskorjaukseen varataan varat ensi vuoden talousarviossa ja taloussuunnitelmassa vuosille 2018—2019. josta päätetään myöhemmin.

Suunnitteluryhmään on valittu Niko Rantanen puheenjohtajaksi ja muiksi jäseniksi Pirkko Lintunen, Aivo Korpi, Pekka Pelttari, Mikko Koskela, Tero Niemi, Antero Tervonen ja Heikki Hirvikoski.

Kriittisimmät korjaukset on tarkoitus tehdä jo ensi vuonna. Perusteet peruskorjaukselle tulivat monitoimitalon kuntoarviosta ja kuntotutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan talo vaatii pikaista peruskorjausta. Sen perusteella myös esikoulu siirretään pois monitoimitalon tiloista. Esikoululle tulee väistötilat vuokrakonttiin.

Sivistyslautakunta päätti viime viikon torstaina 19.10. väistötiloista. Ratkaisu vaatii noin 26 300 euron lisämäärärahan kontin vuokramenoihin.

Keskustelun aikana sivistyslautakunnassa Olli Mattila teki esittelijän ehdotuksesta poikkeavan esityksen. Mattila esitti, että kuluvan lukuvuoden loppuun saakka toiselle Saaren koulun väistötilohin siirtyvälle esiopetusryhmälle osoitetaan väistötila Pirttikosken koululta, koska toisen opetusryhmän oppilaista huomattava osa on pirttikoskisia, ja koska Pirttikoskella on täydelliset puitteet esiopetuksen järjestämiseen. Toiselle ryhmälle osoitetaan konttitilat, jota tulee olla määrä, joka riittää myös ensi lukuvuotena. Tuolloinen tilantarve voidaan arvioida pienemmäksi kuin tällä hetkellä kahdelle ryhmälle tarvittava tila. Olli Mattilan esitys ei saanut kannatusta.

Monitoimitalosta löytyi kosteus- ja muita vaurioita sekä ilmastointijärjestelmän puutteellisuuksia ja epäpuhtauksia. Monitoimitalon pesutilat kaipaavat perusteellista remonttia,

Monitoimitalo on rakennettu 1987. Remontilla tavoitellaan 20 vuotta lisää käyttöaikaa.